Abone Ol

İstismarcıya büyük hoca kılıfı

Bağcılar’da Medrese-i Gül isimli kaçak Kuran kursunda hoca olarak görev yapan 16 yaşındaki R.U. isimli kız çocuğunun, kurs sorumlusu Lut Ö. tarafından cinsel istismara uğramasına ilişkin yürütülen soruşturma Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tamamlandı.

İstismarcıya büyük hoca kılıfı

Soruşturma kapsamında Çocuk İzleme Merkezi’nde (ÇİM) ifadesi alınan mağdur R.U. sanık Lut Ö.’nün kendisine yönelik davranışlarından rahatsız olduğunu ve bunu kurstaki diğer hocalara anlattığını belirterek, “Bana Lut hoca büyük bir hocadır” dediler. Bende önemsemedim” dedi.

Dosyaya giren Siber inceleme raporunda ise Lut Ö.’nün telefonunda cinsel içerikli video ve fotoğraflar tespit edildi.

Bağcılar’daki Medrese-i Gül isimli kaçak sıbyan mektebinde görevli R.U., kurs sorumlusu tarafından önce mesajlarla ve fotoğraflarla taciz edildi.

7 Ekim 2019’da ise R.U. cinsel saldırıya maruz kaldı. R.U. ve ailesi Bağcılar Çocuk Büro Amirliği’ne giderek kurs sorumlusundan şikayetçi oldu. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı.

‘DİĞER ARKADAŞLARIMA DA MESAJLAR ATIYORDU’

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan mağdur R.U., “Whatsapp grubu kurulması için numaramı Lut Ö.’ye verdim. Lut Ö. ilk başlarda, ‘nasılsın, ne yapıyorsun’ şeklinde mesajlar atamaya başladı.

Daha sonra ise, ‘seni yerim, seni öperim’ tarzında mesajlar attı. Talebelerin kurstan çıktığı gün ise Lut Ö., ‘pencerenin ölçüsünü alalım mı?’ dedi. ‘Tamam’ dedim. Tam bu sırada sarılıp öptü. Korktum. Olayı ertesi gün ablama anlattım. Bu şahıs diğer arkadaşlarıma da böyle mesajlar atıyordu” dedi.

‘SARILIP, ÖPMEDİM’

Lut Ö. ise hakkındaki iddiaları reddederek, “Ben bu şahsa 3 kez Whatsapp’tan fotoğraf attım. Cinsel herhangi bir fotoğraf atmadım. Şahsı sarılıp, öpmedim” ifadelerini kullandı.

Tutuklu bulunan Lut Ö. hakkındaki soruşturma ise Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tamamlandı.

Hazırlanan iddianamede sanık Lut Ö.’nün “Çocuğa yönelik nitelikli cinsel taciz, Cinsel amaçla çocuğa yönelik mağdur cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve Çocuğun cinsel istismarı” suçlarından cezalandırılması istendi.

Hazırlanan iddianamede Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İlk duruşma ise 19 Şubat tarihinde görülecek.

(Cumhuriyet - Seyhan Avşar)