Abone Ol

İşte 1,7 Milyar Dolarlık YouTube'un hikayesi!!! Google bu siteyi satın aldı!

Google, YouTube hisseleri için 1 milyar 650 milyon dolar ödeyecek. Peki YouTube ne zaman ve nasıl kuruldu? Kimler bu siteyi milyar dolarlık bir dev haline getirdi? İşte YouTube'un gerçek hikayesi!

İşte 1,7 Milyar Dolarlık YouTube'un hikayesi!!! Google bu siteyi satın...

 İnternet arama motoru Google, video paylaşım sitesi YouTube'u satın alıyor. Varılan anlaşma uyarınca, Google, YouTube hisseleri için 1 milyar 650 milyon dolar ödeyecek.
      Google'ın açıklamasına göre, iki şirket de bağımsız olarak varlığını sürdürecek.
      Şubat 2005'te açılan YouTube, kısa süre içinde dünyanın en popüler internet sitelerinden biri haline geldi.
  
     KURULUŞ HİKAYESİ

      Steve Chen ve Chad Hurley isimli iki gencin 2005 yılı Şubat ayında kurduğu YouTube, 1.5 yıllık sürede milyar dolarlık bir şirket oldu. YouTube'un kuruluş hikayesi Google'unkine benziyor. Kredi kartı alışveriş sitesi PayPal'da birlikte çalışan Steve Chen (28) ve Chad Hurley (29), 2005 yılının Ocak ayında garaj ofislerinde, bir ev partisinde çektikleri fotoğrafları ve video dosyalarını arkadaşlarıyla paylaşmak istedi. Büyüklükleri nedeniyle, videoları e-posta ile göndermekte zorluk çeken ikili, dosyaları paylaşmak için daha iyi bir yöntem bulmak üzere kolları sıvadı. Böylece Mayıs ayında test videosunun yayınlanmasıyla hayata geçen YouTube.com, Aralık'ta yayına başladı.
  
     20 MİLYON ZİYARETÇİ

      Sitede günde ortalama 100 milyon kısa video kaydı izleniyor. Ayda 20 milyon kişinin siteyi ziyaret ettiği tahmin ediliyor.
      Google Yönetim Kurulu Başkanı Eric Schmidt, çalışanlarının kısa sürede YouTube'u heyecan verici ve güçlü bir medya platformu haline getirdiğini belirterek "Bu platform, Google'ın bilgi akışını düzenleme ve bu bilgiyi evrensel anlamda erişime sunma misyonuyla uyuşuyor" dedi.
      Schmidt, iki şirketi yapıları itibarıyla "doğal ortaklar" diye niteledi.
      Google'un parçası olmasına rağmen YouTube bağımsız bir marka olarak varlığını sürdürecek.
      Anlaşmayla, şirketin 67 çalışanı da görevlerine devam edecek. Bu kişiler arasında şirketin kurucuları Steve Chen ve Chad Hurley da bulunuyor.
      Hurley, YouTube sitesinin "insanların medyadan yararlanma biçiminin değişmesinde ve yeni bir klip kültürü yaratılması sürecinde önemli bir rol oynadığını" söyledi.
      Chad Hurley, "Güçlerimizin birleştirerek Google'ın teknoloji liderliği ve küresel erişim olanaklarından yararlanıp, kullanıcılarımıza daha kapsamlı hizmet sunabileceğiz" dedi.
      Google'la YouTube arasındaki anlaşma, iki şirketin de farklı dağıtım anlaşmaları yapmalarını izliyor.
      Universal Music Group, YouTube ile sanatçılarının haklarının korunmasına ilişkin bir anlaşma imzaladı.
      Youtube ayrıca CBS'le de anlaşmaya vardığını söylüyor. Bu anlaşma uyarınca CBS YouTube'a kısa haber, spor ve eğlence görüntüleri sağlayacak.
      Google da Sony BMG ve Warner Music'le anlaşma imzaladı. Bu şirketler, Google'a müzik klipleri verecek.
      Google önümüzdeki aydan itibaren ABD'deki kullanıcılarının ücretsiz olarak sitesinden müzik klipleri, sanatçı röportajları ve diğer görüntüleri izleyebileceğini açıkladı.
      Şirket yetkilileri, ücretsiz görüntülere ek olarak kullanıcıların 1.99 dolara müzik klipleri indirebileceğini belirtti