Abone Ol

İstanbul'un Sefiri Süleyman Çakır: Ölmeyen Bir Anti Kahraman

Cumhuriyet yazarı Elif Aktuğ Kurtlar Vadisi'nin unutulmaz karakteri Süleyman Çakır'ı kaleme aldı. Süleyman Çakır karakterinin öldükten sonra cenaze namazı kılındığını belirten Aktuğ, ''Bu denli sevilmesi ve unutulmaması ancak klinik deneylerle açıklanabilir.'' dedi.

İstanbul'un Sefiri Süleyman Çakır: Ölmeyen Bir Anti Kahraman

Elif Aktuğ yazısında, ''Süleyman Çakır, perşembe akşamları yayınlandığında İstanbul trafiğini boşalttığı söylenen Kurtlar Vadisi dizisinin kahramanlarından biriydi. 17 yıl önce 8 Nisan 2004’te öldüğünde yaşananlar hâlâ hatırımda. Bir dizi kahramanı ölmüş, yani rolü icabı ölmüş ve cenaze namazı kılınmıştı.

Bu da yetmezmiş gibi mevlütler okutulmuş, taziye ilanları verilmiş, helvalar kavrulmuş, saygı duruşunda bulunulmuş ve mezar taşı yapılmıştı. Bir vatandaşın kalp krizi geçirdiğini yazmıştı gazeteler.

Süleyman Çakır, perşembe akşamları yayınlandığında İstanbul trafiğini boşalttığı söylenen Kurtlar Vadisi dizisinin kahramanlarından biriydi.

2000’ler cesur işlerin yapıldığı yıllardı, ekranda fosur fosur sigara içiliyor, viskiler rakılar buzlanmıyor, yani sansür anlamında buzlanmıyor demek istedim, dizinin kahramanları çapkınlık yapabiliyor, pekçok konu rahatlıkla işlenebiliyordu.

Çapkınlık meselesini matah birşey diye söylemiyorum, Çakır çapkındı ama bir türlü başarılı olamıyordu çapkınlık yaparken izleyenler hatırlar, her çapkınlıkta başına gelmeyen kalmazdı. Bugünkü dizilerde karısını aldatan kötü adamlar sevilmiyor.

Dedim ya bir anti kahramandı ve bu denli sevilmesi ve unutulmaması ancak klinik deneylerle açıklanabilir.''  ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın...