Abone Ol

İstanbul Valiliği'nden Kurban Bayramı Tedbirleri Duyurusu

İstanbul Valiliği, Kurban Bayramı süresinde kentte uygulanacak tedbirlere ilişkin bir açıklamada bulundu.

İstanbul Valiliği'nden Kurban Bayramı Tedbirleri Duyurusu

İstanbul Valiliği, Kurban Bayramı süresinde kentte uygulanacak tedbirlere ilişkin bir açıklama yaptı.

Valiliğin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, ''Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı huzur ve güven içinde geçirmelerini temin maksadıyla; Koronavirüs Bilim Kurulu önerileri çerçevesinde sağlık/hijyen tedbirlerine en üst düzeyde riayet edilmesini sağlamak,

İçişleri Bakanlığımızca trafik kazalarının önlenmesi ve trafik kazalarına bağlı can kayıplarının önüne geçilmesine yönelik yoğun denetim, bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerinde bulunulmasına ilişkin genelgeler uyarınca aşağıdaki tedbirlerin alınması uygun görülmüştür'' denildi.

Açıklamada alınan tedbirler şöyle sıralandı:

''1)Vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezlerinde, otogar ve toplu taşıma araçlarına ait istasyonlarda, eğlence yerlerinde güvenlik birimlerimizce gerekli emniyet tedbirleri alınacaktır.

Vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde Kurban ibadetlerini ifa edebilmeleri için alınan tedbirler gözden geçirilecek, kurban satış ve kesim yerlerinde kontrol ve denetimlere ağırlık verilecektir.

2)İl Sağlık Müdürlüğünce, sağlık kurumlarında yeteri kadar personel görevlendirilerek eksiksiz sağlık hizmeti verilmesi sağlanacaktır.

3)İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığınca (İtfaiye Daire Başkanlığı) yangın ve benzeri tehlikelere karşı her türlü hazırlık yapılacak ve teyakkuz halinde bulunulacaktır.

4)Belediye, Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik personelince Bayram nedeniyle görevlerin aksamaması için her türlü tedbir alınarak, nöbet hizmetleri aksatılmadan yürütülecektir.

5)Bayram süresince günlük;

İl Emniyet Müdürlüğümüzce 19.923 personel,

İl Jandarma Komutanlığımızca 4.468 personel,

Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığımızca 1.996 personel görev yapacaktır.

6)Trafik, belediye zabıta ve vergi denetim elemanları ekipler halinde denetim ve kontrollerini etkin bir şekilde gerçekleştirecektir.

7)Telefon arızaları ile elektrik, su, doğalgaz kesinti ve arızalarına karşı ilgili kurumlarca gerekli önlemler alınacaktır.

8)Vatandaşlarımızın acil durumlarda aşağıdaki telefon numaraları vasıtasıyla ilgili kurumlara başvurmaları gerekmektedir.

110- İtfaiye
112- İlk Yardım ve Acil Sağlık
122- AFAD Çağrı Merkezi
153- İBB Beyaz Masa
155- Polis İmdat
156- Jandarma İmdat
158- Sahil Güvenlik
174- Gıda Hattı
185- Su Arıza
186- Elektrik Arıza
187- Doğalgaz Arıza''