Abone Ol

İstanbul Sokaklarındaki Üç Köpeği Takip Eden Belgesel: Stray

Elizabeth Lo'nun yönetmenliğini üstlendiği, İstanbul sokaklarında yaşayan üç köpeği takip eden belgesel film 'Stray'den fragman yayınlandı

İstanbul Sokaklarındaki Üç Köpeği Takip Eden Belgesel: Stray

İstanbul sokaklarında hayatta kalmaya çalışan 'Zeytin', 'Nazar' ve 'Kartal' adlı üç sokak köpeğinin odağında şehre ve topluma da bir bakış atma vaadi olan 'Stray' belgeselinden fragman yayınlandı.

Daha önce ödüllü kısa belgesellere imza atan Elizabeth Lo‘nun ilk uzun metraj belgeseli olan “Stray”, İstanbul sokaklarını mesken tutan üç sokak köpeğine odaklanıyor.

Şehrin kalabalığı içinde, insanların arasında gezinen Kartal, Nazar ve Zeytin, bazen bir maceraya atılırken, bazen de kendilerini dramatik bir durumun içinde buluyor. Hiçbir güvenliği ya da konumu olmayan bu üç sokak köpeğinin yolculuğu, aralarında dolaştığı insanlara dair de bir hikâye anlatıyor

Geçtiğimiz yıl Tribeca Film Festivali'nde prömiyerini gerçekleştiren 'Stray', eleştirmenlerden övgü toplamıştı. Türkiye'den Periferi Film ile Ceylan Çarhoglu, Zeynep Köprülü, Zeynep Aslanoba'nın ortak yapımcısı olduğu filmin yönetmenliğini daha önce birçok kısa belgesele imza atan Elizabeth Lo üstleniyor. 'Stray', ABD'de dijital olarak 5 Mart'ta gösterime çıkacak.