Abone Ol

İsrail'den Türkiye'ye Övgü Geldi

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'u Türkiye ile sorunların çözümü için 'olağanüstü bir diplomatik değer' olarak gördüğünü söyledi...

İsrail'den Türkiye'ye Övgü Geldi

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'u Türkiye ile sorunların çözümü için 'olağanüstü bir diplomatik değer' olarak gördüğünü söyledi...

Türkiye ile diplomatik temasta Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un önemli bir rol oynadığını ifade eden İsrail Başbakanı Naftali Bennett, "Olağanüstü işler yapıyor. Kendisi sorunların çözümü için olağanüstü bir diplomatik değer" dedi.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'u Türkiye ile sorunların çözümü için 'olağanüstü bir diplomatik değer' olarak gördüğünü söyledi.

İsrail basınına göre Naftali Bennett, Batı Kudüs'teki ofisinde basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında Türkiye ile ikili ilişkilere değinen Naftali Bennett, Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un Ankara'yla diplomatik temasta önemli bir rol oynadığını ifade etti.

Naftali Bennett, "Bana göre, Cumhurbaşkanı (Herzog) olağanüstü işler yapıyor. Kendisi sorunların çözümü için olağanüstü bir diplomatik değer" dedi.

Sputnik’in haberine göre iki ülke cumhurbaşkanlarının, Isaac Herzog'un olası Türkiye ziyareti de dahil olmak üzere faaliyetlerinde tam koordineli olduğuna işaret eden İsrail Başbakanı, şöyle devam etti:

"Türkiye ile çok dikkatli bir şekilde ilerleyeceğiz. En azından İran'ın büyük bir dostu değiller. Bu yüzden faaliyette bulunmamızı ve ittifaklar kurmamızı engelleyecek bir tür saflığa kendimizi kaptırmamalıyız."

TÜRKİYE İLE İSRAİL ARASINDA BUZLAR ERİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Şubat'ta Ukrayna'ya hareketinden önce düzenlediği basın toplantısında, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un mart ayının ortalarında Türkiye'yi ziyaret edeceğini belirtmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Mart ayının ortalarında bu ziyaret gerçekleşecek. Bu ziyaretle beraber ikili ilişkilerimizi, geleceğe yönelik çok daha fazla bir zemine olumlu istikamette oturtmanın gayreti içerisinde olacağız" demişti.

Son olarak İsrail Cumhurbaşkanı Herzog da Kovid-19 testi pozitif çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı dün telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletmişti.

Görüşmede iki liderin, 'yakın zamanda görüşme olasılığını da ele aldığı' belirtilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 'geçmiş olsun' dileğinde bulunan mevkidaşı Isaac Herzog'a teşekkür etmişti.

Odatv.com