Abone Ol

İsrail'den Kanye West'in paylaşımına tepki

Twitter hesabına kavuşur kavuşmaz "Shalom" paylaşımıyla tartışma yaratan ünlü rapçi Kanye West'e, İsrail'den yanıt geldi. Paylaşımda "Bu söylemin dışında kalmayı çok isteriz" ifadeleri yer aldı. Konuşmaya Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk da katıldı.

İsrail'den Kanye West'in paylaşımına tepki

Dünyaca ünlü rapçi Kanye West, Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasıyla askıya alınan hesabını tekrar aktifleştirdi. West'in Twitter hesabı Yahudi düşmanı paylaşımları nedeniyle 9 Ekim'de kapatılmıştı.

İLK TWEETİ TEPKİ ÇEKTİ

Ünlü rapçi'nin ilk tweet'i, "Test, test. Twitter'ımın engeli kalkmış mı ona bakıyorum" oldu.

Hesabının geri döndüğünü doğruladıktan sonraysa "Şalom" yazdı ve platformdan uzaklaştırılmasına sebep olan Yahudi karşıtı açıklamalarına referans verdi.

İbranicede barış, uyum, bütünlük, refah ve huzur anlamlarına gelen "şalom" ifadesi, Yahudiler arasında selamlaşmak için de kullanılıyor.

Independent Türkçe'nin haberine göre; bu tweet'iyle geçen ay aldığı sert tepkilere rağmen tavırlarını değiştirmeyeceğine dair bir ipucu veren West, pek çok kullanıcı tarafından eleştirildi.

İSRAİL'DEN YANIT GELDİ

Yaptığı ilk paylaşımlarla tartışma yaratan West'e, bir yanıt da İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın Dijital Diplomasi ekibinden geldi.

West'in paylaşımını alıntılayan Dijital Diplomasi ekibi "Bu söylemin dışında tutulmayı çok isteriz" dedi.

ELON MUSK DA DAHİL OLDU

Platformu satın alan Elon Musk, İsrail'in resmi hesabından yapılan paylaşıma yanıt verdi. Musk, "Tweetleriniz çok iyi! Daha fazla ülke böyle tweet'ler atmalı. Çok resmi olmak eğlenceli değil" dedi.