Abone Ol

İsrail'de çıkan yangın büyümeye devam ediyor

İsrail güvenlik güçleri, kundaklama şüphesiyle 12 kişiyi gözaltına aldı. Başbakan Binyamin Netanyahu, "Kundaklama nedeniyle çıkan her yangın terör eylemidir" dedi.

İsrail'de çıkan yangın büyümeye devam ediyor

On binlerce kişinin evlerini terk etmesine yol açan orman yangınları beşinci gününe girdi, alevlerden kaçış sürüyor. Türkiye'nin de aralarında yer aldığı altı ülke yangınların söndürülmesi için uçak gönderdi.İsrail, son yılların en büyük orman yangınlarıyla boğuşuyor. Farklı noktalarda başlayan yangınların önü kesilemezken, ülkenin en büyük üçüncü kenti Hayfa'da 80 bin kişi alevler yüzünden evlerini terk etmek durumunda kaldı.

Yetkililer, iki aydır süren kuraklığın ardından gelen yangınların tamamen söndürülmesinin birkaç gün alabileceğini söylüyor.

Sağcı Şas Partisi'nden eğitim Bakanı Naftali Bennett çıkan yangınlardan Filistinli Arapları sorumlu tuttu. Bir itfaiye sözcüsü de, yangına Filistinlilerin yakındaki bir kasabadan attıkları molotofkokteylinin neden olduğunu iddia etmişti

Ancak, Filistin Sivil Savunma İdaresi de İsrail'e yangınların söndürülmesi için yardım etti.

Haaretz gazetesinin haberine göre Türkiye, Filistin, Rusya, Yunanistan, İtalya, Hırvatistan ve Kıbrıs, yangınların söndürülmesi için İsrail'e 10 uçak gönderdi.

Yangınlar sonucu şu ana dek ölen ya da yaralanan olmasa da, Duman zehirlenmesi nedeniyle tedavi altına alınanlar oldu.

İsrail'de en son 2010 yılında yaşanan büyük yangında 42 kişi hayatını kaybetmişti.