Abone Ol

Işıl Açıkkar kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Vahdettin Köşkü'nde düzenlenen sosyal medya ve televizyon ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladığı gecede yer alan ve panik halleriyle dikkat çeken TRT Ana Haber sunucusu Işıl Açıkkar'ın kim olduğu izleyici tarafından merak konusu oldu.

Işıl Açıkkar kimdir?

Gündemi yakından takip eden vatandaşlar tarafından merak edilen TRT Ana Haber sunucusu  Işıl Açıkkar 1984 yılında İzmir’in Karşıya ilçesinde dünyaya geldi. Lise'yi Karşıyaka'da okuduğu zamanlarda İzmir'in önemli televizyon kanallarından Ege TV'de çalıştı.

Toplam 2 sene süresince Ege TV'de farklı alanlarda çalıştı ve ardından ise özel olarak diksiyon eğitimi gördü. Sonrasında çok önemli gazetelerden olan Yeni Asır gazetesine ait olan Yeni TV'ye geçti. Sunuculuk ve muhabirlik yaptı.

Daha sonra İstanbul Bilgi üniversitesini bitirdi. Üniversitenin üçüncü sınıfındayken önemli bir TRT spikerinden sunuculuk ile ilgili eğitim aldı. Üniversite bittikten sonra 1 sene kadar İngiltere'de bulundu.  Türkiye'ye döndükten sonra Kanaltürk ekranlarında çalıştı ve muhabirlik yaptı. Şimdi ise TRT 1 Ana Haber’in sunuculuğunu üstleniyor.