Abone Ol

İşçi Meclisleri Nankörlük Suçlamasına Sayılarla Yanıt Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Nankör, nankör bunlar. Yan gelip yatarak para kazanmak istiyorlar" şeklindeki sözüne yanıt, İSİG'den geldi

İşçi Meclisleri Nankörlük Suçlamasına Sayılarla Yanıt Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Şimdi Ercan Bey'le onu konuşuyorduk, güzel bir tespit ki ben onu zaten biliyorum, o da şu; ‘Biz işçi arıyoruz, bulamıyoruz' diyor. Ama ne diyor birileri? ‘İş yok'. Nankör, nankör bunlar. Yan gelip yatarak para kazanmak istiyorlar" ifadesi, işçilerin tepkisini çekti.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG), bu sözlere resmi Twitter hesabında yaptığı paylaşımla yanıt verdi.

"Günde 9-10 saat çalışıyoruz, yolda geçen zaman cabası. Çoğumuz asgari ücret alıyoruz, gıda-kira-ısınma masraflarını karşılayamıyor, sağlıklı yaşayamıyoruz" denen mesajda, şu gerçek de hatırlatıldı:

"Bu yıl 2200 arkadaşımız çalışırken hayatını kaybetti."

'ERCAN BEY' YALAN SÖYLEMİŞ

Öte yandan Erdoğan'a "Biz işçi arıyoruz, bulamıyoruz" diyen ve işçilere 'nankör' denmesine yol açan 'Ercan Bey'in yalan söylediği ortaya çıktı.

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, Ercan Göğüş'ün sahibi olduğu Eren Soft firmasının 0(342)3371074 numaralı telefonunu aradı ve iş için aradığını söyledi.

“Burada değil, diğer sanayi bölgesindeki merkezimizde alım var” yanıtını alan Zeyrek, 0(342)3371577 numaralı telefona yönlendirildi. Gazeteci, yetkiliyle aralarında geçen görüşmeyi şöyle anlattı:

"İş için arıyorum dedim. 'Hangi iş için' karşılığını aldım. 'İşçi olarak' dedim ve şu yanıtı aldım: 'İşçi alımımız yok. Sadece mühendis alıyoruz.' Sonra Kariyer.net‘e baktım. 13 Aralık 2021 günü Eren Soft adına açılmış iki iş ilanı vardı. 'Endüstri Mühendisi' ilanına 773 kişi bakmış ve 100’den fazla insan başvuru yapmış. Aynı şekilde 'Tekstil Mühendisi' ilanına 771 kişi bakmış 100’e yakın insan başvuru yapmış. İlan 11 Ocak‘ta kapanacakmış."