Abone Ol

İntihar eden modelin sırrı ortaya çıktı!

İntihar eden Rus Model Korshunova'nın hikâyesini araştıran bir film yapımcısı genç kızın ve yine kendisini öldüren model arkadaşının ilginç sırrını ortaya çıkardı.

İntihar eden modelin sırrı ortaya çıktı!

Henüz 17 yaşındayken keşfedilen Rus model Ruslana Korshunova, modaevi Nina Ricci'nin yüzü olarak kariyerinin en yüksek basamaklarına çıkmayı başarmışken 28 Haziran 2008 günü New York'un lüks bölgesi Manhattan'da 8.5 metrelik bir binadan atlayarak intihar etti.
Ruslana'nın intiharı bir sıra dönüşürken film yapımcısı Erik Madigan Heck, 20 yaşında zirveye çıkan bir süpermodelin neden kendini öldürmek isteyeceğini araştırmaya karar verdi. Üç yıl boyunca New York, Londra, Milano, Kiev ve Moskova'da Ruslana'nın izini süren Heck, başka bir genç Rus modelin de aynı şekilde intihar ettiğini ve ortak noktalarının Moskova'daki bir tarikat olduğunu ortaya çıkardı. Heck arayışına önce Ruslana'nın kariyerine ilk adımlarını attığı moda kentlerini dolaşarak başladı. Yaptığı görüşmeler sonucunda Ruslana'nın en yakın arkadaşlarından biri olan Luba adlı genç kızı bulmak için Moskova'ya doğru yola çıktı. Luba, Ruslana'nın çok zengin bir adama aşık olduğunu ancak terk edildiğini anlattı, ancak Heck bu ipucu ile bir sonuca varamadı. Tam arayışından vazgeçmişken Ruslana'nın yakın bir arkadaşı olan başka bir Rus model Anastasia Drozdova'nın da intihar ettiği haberi geldi. Anastasia'nın Kiev'de yaşayan annesi Olga ile görüşmeye giden Heck, kızların ‘Rose Of The World'(Dünyanın Gülü) adlı bir kişilik gelişim merkezine gittiklerini öğrendi.

Gizli kamera yerleştirdi
Böylece Heck, eski bir Sovyet sarayında faaliyet gösteren merkeze giderek gizli kamera yerleştirdi. Ancak ‘Rose Of The World' kişilik gelişim merkezi değil bir tarikatı andırıyordu. Karanlık koridorlardan geçildikten sonra gelinen odada 40 genç kız bulunuyordu. Bir yandan çığlıklar yükselirken bir kadın sahneye çıkarak anlaşılmayan bir dille bağırıyordu. Kızlar daha sonra tecavüz, istismarcı aileler gibi kötü deneyimlerini anlatıyordu. Merkezdekiler iddiaları reddetse de arkadaşları kızların buraya gitmeye başladıktan sonra davranışları değiştiğini, durup dururken agresifleştiklerini ya da gözyaşlarına boğulduklarını söyledi.

Milliyet