Abone Ol

İnternette şarkı yarışması!!! Kimler, nasıl katılacak? Büyük ödül ne?

Müzik sektörüne yeni besteler ve şarkıcılar kazandırmayı hedefleyen WEBESTE, keşfedilmemiş bestecilerin emeklerini ve yaratıcılıklarını ödüllendiriyor, hayallerini gerçeğe taşıyor.

İnternette şarkı yarışması!!! Kimler, nasıl katılacak? Büyük ödül...

Kısa zamanda yaklaşık 17.000 üye sayısına ulaşan webeste.com internet sitesi, muhteşem ödüllerle gerçekleşen ikinci yarışmada Büyük Ödül olarak son model bir OTOMOBİL veriyor. Bunun yanısıra her kategoride birer Motosiklet olmak üzere laptoplar, müzik enstrumanları, Amerika'da dil eğitimi seyahati ve daha birçok ödül dağıtıyor. Jüride müzik profesyonelleri olduğu için eserlerin yarışmaya profesyonel düzenleme (aranjman) ile gönderilmesi şartı aranmıyor. Ancak düzenleme gerekli olmasa da en az bir enstruman eşliğinde gönderilmesi tavsiye ediliyor. Bu seneki yarışmaya "ses" kategorisi de eklenmiş, üyeler herhangi bir eseri seslendirerek şarkıcılık kabiliyeti ile de "ses" kategorisinde yarışmaya katılabiliyor.

Türkiye'de ilk defa bu kadar kapsamlı düzenlenen online şarkı yarışmasında her kategoride dereceye girecek olan eserleri profesyonel jüri belirliyor.  Jürisinde"Fuat Güner, Turhan Yükseler, Nükhet Duru, Hakan Altun, Baha, Selim Çaldıran, Ege, Aşkın Tuna, Ayhan Çakar, Prof.Dr Müfit Bayraşa, Sadun Aksüt, Gece Yolcuları" gibi müzik dünyasının saygın isimlerini buluşturan WEBESTE, sektöre uzanan yolda yeni besteciler için  bir köprü görevi de üstleniyor.

Türkiye'nin en geniş kapsamlı Beste ve Söz Yarışması WEBESTE,  Pop; Rock-Metal; Rap-HipHop-R&B; Fantezi-Türkü-TSM, Söz Yazarlığı ve SES/Yorumcu gibi birçok kategoriden oluşuyor. Webeste bir değil, her kategoride zengin ödüller ve mansiyonlar veriyor.

Webeste, her seviyedeki yetenekli amatör veya profesyonel müzisyen, besteci, enstrumanist, şarkıcı ve söz yazarlarının katılımına açık, çok geniş kapsamlı bir yarışma portalı olmakla beraber Türkiye'nin ilk "online amatör MP3 satış sitesi". Yarışmacılara zengin ödüller kazanma şansı sunan WEBESTE, aynı zamanda üyelerine eserlerini sektörde değerlendirme fırsatı da tanıyor. Türkiye'de bir ilk olan bu uygulama ile artık herkes kendi kendinin prodüktörü olacak. Yarışmaya katılan veya katılmayan tüm üyeler yarışmadan sonra eserlerini Webeste online Mp3 satış modülü üzerinde diledikleri fiyattan online satışa sunabilecekler. Böylece üyeler eserlerinin online mp3 satışını site üzerinden yaparak şarkılarından gelir de sağlayabilecek. İndirilen her eseri için kendi belirlediği fiyat üzerinden gelir sağlayabilecek.

WEBESTE, üyelerinin eserlerini ve telif haklarını, yarışma sponsorlarından olan MSG  (Müzik Eseri Sahipleri Meslek Birliği) çatısı altında güvence altına alarak, katılımcılarına MSG üyesi olma ayrıcalığı tanıyor.

Webeste, bir TV programı veya "star" yarışması olmayıp, tamamen internet üzerinde gerçekleşen bir beste ve yaratıcılık yarışmasıdır.

webeste.com , "görsel popülarite" değil, "besteci ve müzisyen" odaklı bir yaratıcılık ve yetenek yarışması olması itibarıyla Türkiye'nin dört bir yanından yetenekli müzisyenler ve şarkıcılar tarafından büyük ilgi gördü.  Super FM, Joyturk FM, Metro FM, Joy FM'in katkılarıyla gerçekleşen bu seneki Webeste'de dereceye giren eserler aynı zamanda bu radyolar tarafından desteklenerek halka tanıtılacak, böylece webeste yarışmacıları kendilerini ve müziklerini geniş kitlelere kendini tanıtma fırsatı bulacak. Yarışma tamamen internet üzerinde gerçekleşiyor. Yarışmaya katılmak çok kolay; Webeste üyeleri her şehirden, hatta evlerinden, birkaç tıklama ile yarışmaya katılabiliyorlar. Yarışmacılar büyük ödülü kazanma şansının yanısıra birçok sektörel fırsat yakalama şansı da buluyorlar. YarışmaTürkiye'nin yanısıra Almanya, KKTC, Fransa, Hollanda, ABD, vb tüm ülkelerdeki Türk kökenli katılımcılara açıktır. Eser yollamak için son katılım tarihi 30 Aralık 2008.

Geniş bilgi: www.webeste.com