Abone Ol

Instagram'da hangi fotoğrafın daha çok like alacağını bilen uygulama

Lisa adlı uygulama Instagram'da hangi fotoğrafın daha çok like alacağını analiz ediyor.

Instagram'da hangi fotoğrafın daha çok like alacağını bilen uygulama

Instagram’a fotoğraf yüklerken yanımızdakilere çoğu zaman “sence hangisi daha çok beğenilir?” diye bir sürü fotoğraf göstermedik mi? Yanımızda biri olmadığı zaman da fotoğrafı Instagrama yüklemeden önce dakikalarca düşündük değil mi? İşte Lisa isimli uygulama sürekli kendini geliştiren algoritması sayesinde özellikle Instagram’da hangi fotoğrafın daha çok like alacağını tahmin ediyor.

ceotudent.com'dan Kardelen Sepetçi'nin haberine göre kullanımı ise gayet kolay! Instagram hesabınız ile Lisa’ya giriş yaptıktan sonra galerinizden minimum 2, maksimum 5 fotoğraf seçerek hangisinin daha fazla beğenileceğini öğrenmek için sağ alttaki sihirli ikonun bulunduğu butona tıklıyorsunuz. Lisa sizin için en fazla like alacak olan fotoğrafı o fotoğrafa en uygun etiket (#hashtag) seçenekleriyle Instagram’da paylaşmak üzere yönlendirme sağlıyor.

Tarık Demir ve Orkan Yılmaz tarafından geliştirilen İTÜ Çekirdek girişimi Lisa, Instagram’a koyacağınız fotoğraf konusunda, yalnız olduğunuz anlarda yaşadığınız ikilemi yok etmek, yanınızdaki insanları fotoğraf krizlerinden kurtarmak, size en beğenilecek fotoğrafın hangisi olacağını daha yüklemeden söylemek için geliyor.

Instagram'da hangi fotoğrafın daha çok like alacağını bilen uygulama - Resim: 1


Uygulama şimdilik sadece iOS işletim sistemli telefonlarda kullanılabiliyor. Uygulamanın iTunes linkine buradan ulaşabilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Lisa ekibinin kendine yeni yol arkadaşları aradığı bilgisini de sizlerle paylaşalım. Lisa ekibine katılmak isterseniz CV’nizi hello@asklisa.ai adresine gönderebilirsiniz.