Abone Ol

İnsan kaçakçısı: 20 yıldır bu işi yapıyorum, göçmenlerin yarısını ben gönderdim

Mültecileri Avrupa götürmek için Çanakkale'nin Ayvalık ilçesinde bekleyen kaçakçı Özcan Karlı, "20 yıldır bu işi yapıyorum. Ben göçmen kaçakçısıyım. Cezasını da yattım. Göçmenlerin yarısını ben Avrupa’ya gönderdim" ifadelerini kullandı.

İnsan kaçakçısı: Göçmenlerin yarısını ben gönderdim

Türkiye’nin Avrupa geçmek isteyen mültecilere, cuma günü sınır kapılarını açtığı haberlerinin ardından mülteciler Yunanistan sınırı ve Ege Denizi kıyılarına yöneldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da cumartesi günü yaptığı konuşmada, “Ne dedik aylar önce? ‘Eğer bu böyle giderse biz kapıları açmak zorunda kalacağız.’ İnanmadılar bizim söylediğimize. Biz de dün ne yaptık? Kapıları açtık” dedi.

Amerika’nın Sesi, mülteci yoğunluğu yaşanan Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde insan kaçakçısı Özcan Karlı’yla konuştu.

20 yıldır insan kaçakçılığı yaptığını söyleyen Özcan Karlı, “Ben 20 yıldır bu işi yapıyorum. Ben göçmen kaçakçısıyım. Cezasını da yattım. Altı sene cezasını yattım. Bizim mesleğimiz bu. Ekmeğimiz de buradan. Reis de izin verdi. Biz de yolumuza çıktık, doğrusunu istersen” dedi.

“Göçmenlerin yarısını ben Avrupa’ya gönderdim” diyen Karlı, “Şu an bir de göçmenler, karadan bedava gitmek için gümrük kapılarına gidiyor. Bedava gitmek için. Tabii orada Yunanistan güvenlik güçleri izin vermiyor. Hepsi buraya gelecek, bir iki güne kadar. Yavaş yavaş İstanbul’a dönüyor, kara sınırındaki yolcular” ifadelerini kullandı.

İşte o video...

Mülteciler kişi başı 500-600 dolar aldığını belirten Karlı, “500 dolar, 600 dolar abi. 30-40 yolcu bir bota biniyor. 500 dolardan 15 bin dolar yapıyor. 12-13 bin dolar masrafı var. Bir bot 10 bin dolar. İstanbul’dan buraya nakliye, 2 bin dolar. 3 bin dolar da biz 5-6 kişiye kalıyor. Allah bin bereket versin. Günlük 1000 lira paramız oluyor. Yakalanmazsa para kazanıyoruz, yakalanırsa bir de zarar edersin. Göçmenler karşıya gitmeden para yok” diye konuştu.