Abone Ol

İmamoğlu’nun suya zam kararı AKP’li üyelerce reddedildi

İSKi'nin su fiyatlarındaki artış talebi İBB meclisinde reddedildi.

İmamoğlu’nun suya zam kararı AKP’li üyelerce reddedildi

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), dün yaptığı açıklamada, ''2020 yılı İSKİ bütçesi için “denk bütçe” yani gider – gelir eşitliği öngörülmüş ve yeni su birim fiyatları bu doğrultuda belirlenmiştir'' ifadeleri kullanılmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunulan bütçe ile İstanbul'da 1 metreküp su birim fiyatı Konut 1 tarifesi için 4,80 TL olarak belirlenmişti. Bu rakam İstanbul'da 2018 yılı Ağustos ayındaki su birim fiyatı ile aynıdır.

"BU ZAM OLMADAN İSKİ YATIRIM YAPAMAZ"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dün Habertürt'te su zammı açıklaması ile ilgili şöyle konuştu; ''Milyonlarca arabaya, posta kutusuna konuldu. Bu nasıl propaganda, çok komik. Biz dedik ki, toplumun suyla ilgili hassasiyeti var, ekmekle olduğu gibi. Biz Türkiye'nin en ucuz halk ekmek dağıtımını yapıyoruz. Zarar etmememize rağmen. Fakiri fukarayı sübvanse ediyoruz.

Şu anda toplumun hassas alanlarını desteklemek durumundayız. Şubat, Mart'ta suyun fiyatını dengelemek durumundayız. Arkadaşlarımız yarın İSKİ genel kurulunda tartışılacak. Suyu az ve öz kullanan, ki bunlar dar gelirli aileler indirimden az faydalandılar, çok kullananlar, işyerleri çok indirimden faydalandılar. Şu an İSKİ'nin bütçesinin ciddi bir kısmı enerji.

Türkiye'deki elektrik, doğalgaz, yakıt zammı ortada. Hiçbir zammın kaynağı büyükşehir belediyesi olma şansı yok. Konuştuğumuz şey yüzde 20 civarında zam. Bu zam olmadan İSKİ yatırım yapamaz. Türkiye'de zam olmasın biz de yapmayalım. Bugün yapılan su zammı normal bir zamdır. Talep edilen zammın da altında bir oranda yapılmaktadır'' dedi.