Abone Ol

İmamoğlu: Geçersiz oyların hepsi olumsuz olsa bile yaklaşık 17 bin fark olacak

Resmî olmayan sonuçlara göre CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, katıldığı televizyon programında oy sayımıyla ilgili son bilgileri verdi.

İmamoğlu: Geçersiz oyların hepsi olumsuz olsa bile...

İmamoğlu, "Geçersiz oyun 5'te 2'si yapıyor. Ve burada çıkan fark bin 300 civarında. Bunun da anlamı şu oluyor; tamamında hep olumsuz gelişse bile yaklaşık 17 bin farkla bitecek gibi gözüküyor" dedi.

İşte Halk TV’de konuşan İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları;

Sayımız 17 ilçeydi. Biz her ilçede yaklaşık sayıları biliyoruz. Yani geçersiz oylardan bize de oy çıkıyor, rakibimize de oy çıkıyor. Şu ana kadar yaklaşık 120 bini aşkın geçersiz oy sayıldı. Bu toplan geçersiz oyun 5’te 2’si yapıyor. Ve burada çıkan fark bin 300 civarında bunun da anlamı şu oluyor; tamamında hep olumsuz gelişse bile yaklaşık 17 bin farkla bitecek gibi gözüküyor. Sayılan yaklaşık 120 bin civarındaki geçersiz oylar bize ciddi bir veri veriyor.

Esasa baktığımız zaman da ilk defa böyle bir soyut bir kavram üzerinden sayım yapılıyor. En somut örnek olarak en son 2014 seçimlerinde Ankara reddedildi. Bu bize güzel bir örnek. Bugün bile Balıkesir yapılmıyor, 2 oy fark olan Yusufeli bile yapılmıyor.