Abone Ol

Flaş iddia: İmamoğlu'ndan AKP'li üyeye küfür: Kayak tatili g..ne girsin

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin (İBB) toplantısına tartışmalar damga vurdu. AKP’li Meclis üyeleri, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tartışmalar sırasında AKP’li Meclis Üyesi Mehmet Akif Aşıkkutlu'ya küfür ettiğini öne sürdü.

Flaş iddia: İmamoğlu'ndan AKP'li üyeye küfür: Kayak tatili g..ne girsin

Saraçhane’deki İBB merkez binasında gerçekleşen şubat ayı meclis toplantısının ilkini İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yönetti.

AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu'nun deprem hazırlıklarına ilişkin CHP’nin çalışma yapmadığına ilişkin konuşması sırasında AKP Meclis Üyesi Mehmet Akif Aşıkkutlu’nun İmamoğlu’na hitaben “kayak nasıldı” diye seslendiği belirtildi.

AKP’li Meclis üyeleri bu sırada İmamoğlu'nun Aşıkkutlu’ya küfür ettiğini iddia etti.

Göksu'nun konuşmasının ardından söz alan AKP İBB Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, "Bir meclis üyemiz laf attı ve burada benim telaffuz edemeyeceğim bir küfrü ettiniz. Bundan dolayı meclis üyelerimizden özür dilemenizi bekliyoruz” dedi. İmamoğlu ise "Size ifade eden arkadaşımız kendi ifadesiyle söylemiş olabilir. Ben şahsen arkadaşımla yüz yüze görüşeceğimi söyledim. Arkadaşımla bu işi yüz yüze konuşacağım. Grupla ilgisi yoktur. Şahsıyla ilgisi vardır. Bunu kendisiyle yüz yüze konuşacağımı buradan ifade ettim’ dedi.

AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu da yaşanan tartışma üzerine söz alarak İmamoğlu'ndan özür beklediklerini, yoksa meclisi terk edeceklerini söyledi.

Eski Meclis 1. Başkanvekili Göksel Gümüşdağ ise meclis üyelerinin dışarı çıkmamasını isteyerek, İmamoğlu’na yönelik de “En azından üzüntünüzü belirtin” dedi. İmamoğlu özetle ise "Üzüntümü dile getiriyorum. Kendisiyle baş başa konuşmak istediğimi yeniden dile getiriyorum” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine toplantı devam etti.

AKP'li Mehmet Akif Aşıkkutlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "İBB Meclisinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Meclis kürsüsünden şahsıma yönelik gayri ahlaki ve hakaretamiz sözler sarf etmiştir. Meclis oturumu bitiminde yanıma gelerek beni makamına davet etmiş ve sarf ettiği sözleri dolayısıyla benden özür dilemiştir. Ancak İbb Meclis’inin manevi şahsiyetini de dikkate alarak yasal haklarımı saklı tuttuğumu kamuoyuna saygı ile arz ederim." ifadelerini kullandı.

Flaş iddia: İmamoğlu'ndan AKP'li üyeye küfür: Kayak tatili g..ne girsin - Resim: 1

Yerel Kulis Gazetesi'nden Cengiz Alaçayır bir dizi tweet ile yaşanan olayın iç yüzünü anlattı. İşte Alaçayır'ın anlatımı ile İBB Meclisi'nde küfür krizine yol açan ve İmamoğlu'nun özür dilediği olayın detayları:

"İmamoğlu'nun küfrüne maruz kalan AK Partili İBB Meclis üyesi Mehmet Akif Aşıkkutlu ile görüştüm, şunları aktardı;

İmamoğlu beni makamına davet etti, üzgün olduğunu söyledi, özür diledi, ben de;
"Herkesin içinde edilen bir küfrün özürü tenhada olmaz" diyerek özrünü kabul etmedim!

İmamoğlu'na "Gö..üne girsin kayak takımı" küfründen dolayı dava açacağını söyleyen AK Partili Meclis üyesi Mehmet Akif Aşıkkutlu, "Avukatıma talimat verdim, davayı açacak" dedi.

Aşıkkutlu, küfrü duymadığını, kendilerine ise Divan Katibi Onur Uyan'ın bildirdiğini söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu kürsüde konuşma yaptığı esnada, CHP'liere hitaben "Deprem için siz ne yaptınız" sorusu yöneltti, AK Partili Mehmet Akif Aşıkkutlu ise "Kayak yaptılar" dedi. Bu yanıtı duyan İmamoğlu sinirlenerek, "Kayak takımı gö..üne girsin" küfrünü etti. Küfrü duyan Divan Katibi AK Partili Onur Uyan, "Başkanım ne biçim konuşuyorsunuz" diye uyardı, İmamoğlu ise
"Sana ne, sen ne karışıyorsun haddini bil" diyerek tersledi. Onur Uyan kürsüden inerek, küfür olayını anlattı.

Flaş iddia: İmamoğlu'ndan AKP'li üyeye küfür: Kayak tatili g..ne girsin - Resim: 2

AK Partili Meclis üyesi ve Divan Katibi Onur Uygun ile İmamoğlu'nun tartışmaları kameralara yansırken, kürsüden hışımla inen Onur Uygun, "Bu hepinize küfür ediyor" diyerek olayı anlattı, devreye giren Tevfik Göksu ise İmamoğlu'na, "AK Parti Grubu'ndan özür dileyin" dedi.

İBB'deki "Küfür rezaletinin" en yakın muhatabı Meclis Divan Katibi Onur Uygun ile görüştüm, o da detayları şöyle paylaştı;

"Mehmet Akif Aşıkkutlu'nun, kayak tatiliyle ilgili laf atmasıyla, İmamoğlu küfürlü konuştu, bir başkası da laf atınca ona da küfürlü konuştu, ben de...++

Flaş iddia: İmamoğlu'ndan AKP'li üyeye küfür: Kayak tatili g..ne girsin - Resim: 3

Bunun üzerine, "Başkanım ne biçim konuşuyorsunuz" diye uyardım. O da bana "Sana ne, sen haddini bil" dedi, ben de ona cevaben "Siz çok terbiyesizsiniz' dedim kürsüden indim ve Ömer Faruk Gökkuş'a her şeyi anlattım.."

İmamoğlu'nun, AK Partili Mehmet Akif Aşıkkutlu'nun yanısıra laf atan diğer AK Partili üyeye de "Kayak takımı gö..üne girsin" dediğini belirten Onur Uygun, "Başkanı uyardığımda bana, 'Kayak tatilinin muhabbetini kim yapıyorsa bu küfürlerim onlar için de geçerlidir" dedi."

Flaş iddia: İmamoğlu'ndan AKP'li üyeye küfür: Kayak tatili g..ne girsin - Resim: 4