Abone Ol

İmam polisin nişanlısına tecavüz etti, nikah iptal edildi: Whatsapp mesajları ortaya çıktı

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde infial yaratan cinsel istismar iddiası, bir evlilik hazırlığının hüsranla sonuçlanmasına ve yargıya taşınan bir skandala dönüştü. İşte bölgede büyük yankı uyandıran olayın detayları:

İmam polisin nişanlısına tecavüz etti, nikah iptal edildi: Whatsapp mesajları ortaya çıktı

İstanbul’da görevli bir polis memuru ile Diyarbakır’da yaşayan 18 yaşındaki M.Y. arasındaki resmi nikah süreci, sosyal medyaya düşen bir ses kaydıyla durma noktasına geldi. Genç kızın, kendisini "şeyh" olarak tanıtan köy imamı M.Y. ile yaptığı iddia edilen görüşmelerin ortaya çıkması üzerine polis memuru nikahı iptal etme kararı aldı.

"Katlime Neden Olursun" Diyerek Kendini Savunmuş

Sızdırılan kayıtlarda, genç kızın yaşadığı mağduriyeti ve çaresizliği dile getirdiği, "istemediğini" ve "zorlandığını" belirttiği duyuluyor. İmamın ise olayın duyulmasından korkarak genç kıza baskı yaptığı öne sürülüyor. Kayıtlarda imamın, "Benim üzerime atma, sadece mesajlaştığımızı söyle, yoksa katlime neden olursun" şeklinde ifadeler kullanarak olayı örtbas etmeye çalıştığı iddia ediliyor.

İmam İddiaları Reddetti: "Bu Bir İmtihandı"

Olayın köye ve sosyal medyaya yayılmasının ardından savunmaya geçen imam M.Y., hakkındaki suçlamaların tamamen "iftira" olduğunu savundu. Yerel kaynaklara yansıyan bilgilere göre, imamın yaşananları "büyük bir imtihan" olarak nitelendirdiği ve "Bir imtihandı, geldi geçti" diyerek kendisini savunduğu öğrenildi.

Konuyla ilgili adli ve idari sürecin takibi sürerken, skandalın tarafları arasındaki gerginlik bölge halkı tarafından yakından izleniyor.