Abone Ol

İcralık Olanlara Kredi Veren Bankalar 2019: Kimler başvurabiliyor?

İcralık olanlara kredi veren bankalar, icra takibinde olanlara finans desteği veriyor. İcralıksanız ve acil nakit desteğine ihtiyacınız varsa başvuru yapabileceğiniz bankaları, bu bankaların sundukları kredinin şartlarını ve özelliklerini tüm ayrıntılarıyla inceleyebilirsiniz.

İcralık Olanlara Kredi Veren Bankalar 2019: Kimler başvurabiliyor?

İcralık kişilere kredi veren bankalar sayesinde, hapis cezasına kadar gitmekte olan takip yani icra sürecine girmiş olan kişilerin, mevcut borçlarının temizlenmesi ve icranın kaldırılması sağlanabilmektedir. Kişilerin ihtiyaç duydukları durumlarda, banka ya da bir bireyden resmi olarak borç alıp, bu borcunu belirtilen süre zarfında ödeyememesi sonucu, banka ya da alacaklı kişiler tarafından icra takibi başlatılmaktadır.

İcra takibi süresince, belirtilen miktar ödenemezse borçlu kişinin tüm mallarına el konulur, hatta kişi hapse girebilir. Bu durumları engellemek ve icra sürecinin ortadan kalkması amacıyla, bazı bankalar icralık olanaklara kredi vermektedir. Çok fazla kişi tarafından bilinmeyen bu yol sayesinde, mevcut kredi ya da başka bir borcun icraya düşmesi önlenebilir veya icraya düşen borç temizlenebilir.

İcralık Olanların Kredi Çekme Hakkı Var Mıdır?

İcralıklara kredi çekme hakkının verilmesi, mevcut dönemin ekonomik durumlarına ve yasal düzenlemelerine göre değişiklik göstermektedir. Normal şartlarda, icralık olan hiç kimsenin kredi alma imanı bulunmamaktadır. Fakat kredi almak için teminat gösterebileceği bir mülkü ya da taşıtı bulunuyorsa, ipotekli kredi alma imkanı bulunmaktadır.

Aynı şekilde iş sebebiyle icralık olmuş bir kişinin, işini düzeltmesi durumunda borcunu ödeyebileceği banka tarafından gözlemlenirse, bu kişilere de yeterli miktarda kredi verilebilir. Aslında tüm işleyişler; bankanın kredi talebinde bulunan kişiyi özel takibe alması sonucu belirlenmektedir.

İcralık Duruma Düşen Kişilerin Yapması Gerekenler

İcralık olanların yapması gerekenlerin en başında, bilinçsiz şekilde borç ve kredi almaktan vazgeçilmesi ve mevcut borcun gözden geçirilmesi gelmektedir. Bilinçsiz şekilde kredi alınıp, sonrasında kredilerin ya da borçların ödenememesi sebebiyle icralık olan kişiler, sürekli olarak kredi çektikleri ve borçlarını ödeyemedikleri için kredi notlarını düşürmektedir. Kredi notu düşmüş olan bir kişiye, hiçbir banka kredi vermemektedir.

Bu sebeple kişilerin ilk olarak üzerilerinde bulunan icra borcunu temizlemesi gerekmektedir. Bunun için icralık olan kişilere kredi veren bankalar tercih edilebilir. Ayrıca senet karşılığı kredi veren çeşitli firmalara da başvurulabilir. Son olarak da 2018 yılında çıkarılmış olan sicil affı yasasından faydalanabilmek için, gereken yollara başvurmak gerekmektedir. Tüm bu davranışların sonucunda, kredi notu yükselecek ve kişilerin ihtiyaç duyduğu anlarda kredi almasına olanak sağlanacaktır.

İcralık Kişilere Kredi Verilmesi
İcralıklara kredi veren bankalar sayesinde, avukatlık olup icraya düşmesine az kalan ya da icraya düşmüş olan kişilerin, mevcut borçlarından kurtulmaları ve hapis, haciz gibi cezaların ortadan kalkması sağlanmaktadır. İcra takibine düşmüş olan kişilerin üzerlerinde bulunan herhangi bir gayrimenkul ya da taşıt varsa veya kişinin düzenli bir gelir belgesi bulunuyorsa, icra takibinin kaldırılması için bankalara başvuruda bulunabilir. İcra takibinin kaldırılması için verilen kredinin şartlarını sağlamakta olan kişiler, bu amaç için 100.000 TL’ye kadar kredi alma şansına sahiptirler.

Ziraat Bankası İcralık Durumda Olanlara Kredi

Ziraat Bankası icralıklara kredi vererek, bu kişilerin mevcut borçlarının temizlenmesini sağlamaktadır. Kredi alma konusunda problem yaşayan, kredi notu düşük olan ya da başka bir sebepten ötürü diğer bankalardan kredi alamayan kişiler için Ziraat Bankası uygun faizli krediler vermektedir.

Kredi kartlarının kullanım sayısındaki dengesiz artış ve insanların bir kredi borcunu başka bir krediyle kapatmaya çalışması sebebiyle, 2018 yılında af yasası çıkarılmış ve icralık olan kişilerin borçlarını ödeyebilmeleri için devletin bankası olan Ziraat Katılım devreye girmiştir. Kişilerin içine düştükleri zor durumdan kurtulması amacıyla harekete geçen Ziraat Bankası, kredilerin ödeme türlerini müşterilerine bırakmakta ve geniş vade seçenekleri sunmaktadır. Üstelik kişiler SSK’dan emekli olmasına rağmen, icra takibine düşseler de Ziraat Bankası’ndan kredi talebinde bulunabilirler.

Ziraat Bankası Kredi Başvurusu Sorgulama

Ziraat Bankası kredi talebi sonuçlarını öğrenmek için ve başvuru süreciyle alakalı geniş çaplı bilgi alabilmek için; herhangi bir Ziraat Bankası şubesine gidilebileceği gibi, 0850 220 00 00 numaralı Ziraat Bankası müşteri hizmetleri üzerinden de bilgilere erişim sağlanabilir. Müşteri temsilcileriyle yapılacak olan konuşmalar esnasında, icralık kişilere verilmekte olan kredilerle alakalı tüm detayları sorgulamak da mümkündür. Ziraat Bankası tarafından, icralık kişiler için hazırlanmış olan şartname neticesinde, kredi notlarının düşük olması ve sicillerinin kötü olması sebebiyle diğer bankalardan kredi alamayan kişiler için de bir çıkış kapısı açılmaktadır.

Garanti Bankası İcralık Durumda Olanlara Kredi

Garanti Bankası icralıklara kredi verirken, vatandaşların durumlarını önemsemeyip, müşterilerine uygun fiyatlarla krediler sağlamaktadır. Özellikle icralık durumda olan kişilerin alabileceği bu krediler, geri ödemesi oldukça kolay şekilde düşük faizlerle ayarlanmaktadır. İcralık ya da avukatlık durumda olduğu için mevcut borcunu temizlemek amacıyla, Garanti Bankası’ndan kredi talep edecek olan kişilerin, herhangi bir Garanti Bankası şubesine gitmesi ve içinde bulunduğu durum hakkında görevlilerden bilgi alması gerekmektedir.

Garanti Bankası Müşteri Temsilcisi Kredi Başvurusu Sorgulama

İcralık kişilere verilen kredi sorgulamasının yapılması için, Garanti Bankası’nın kullanmakta olduğu müşteri temsilcisi numarası “444 0 333” olarak belirlenmiştir. Mevcut başvuru ve ihtiyaç kredilerinin başvurusu hakkında detaylı bilgilerin alınmasının yanında, icralık durumu hakkında da kesin bilgi almak isteyen kişilerin, Garanti Bankası Müşteri Temsilcisini araması ve gerekli bilgilendirmeyi alması gerekmektedir.

Aktif Bank İcralık Olanlara Kredi

Aktif Bank icralıklara kredi veren bankalardan bir tanesidir. Birkaç yıldır bu kişiler için uygun kredi imkânı oluşturmakta olan Aktif Bank, 2019 yılında da aynı tutumunu devam ettirmekte ve icralık kişilere kredi vermektedir. Özellikle, daha önceki zamanlarda çekilmiş fakat ödemesi konusunda problemler yaşanmış olan krediler sebebiyle kredi notu düşmüşse ve kişi icraya verilmişse, yapılması gereken tek şey bir gelir belgesi çıkartmak ve Aktif Bank şubesini ziyaret etmektir. Talep edilen kredinin üst limitine göre, banka tarafından taşınmaz ya da taşınabilir mallardan herhangi birisinin teminat gösterilmesini talep edebilir.

TEB Bankası İcralık Olanlara Kredi

TEB icralıklara kredi veren sayılı bankalar arasında yerini almaktadır. Çeşitli sebeplerden ötürü icra takibine girmiş olan kişilerin, gelir belgesine sahip olması sayesinde kredi talebinde bulunma imkânları vardır. İcra takibinde olan kişilerin, TEB Bankası tarafından kredilendirilmesi için gerekli olan tek şey, düzenli gelire sahip olunduğunu kanıtlayan gelir belgesidir. Kişilerin gelir belgeleriyle birlikte, herhangi bir TEB şubesini ziyaret etmesi, kredi talebinde bulunulması için yeterli sayılmaktadır. TEB tarafından icralık olan kişilere verilmekte olan krediler hakkında detaylı bilgi almak için, TEB Bankası’nın müşteri hizmetleri olan “0850 222 04 44” numarası aranmalı ve buradaki müşteri temsilcisinden gerekli bilgiler alınmalıdır.

Yapı Kredi İcralık Olan Kişilere Kredi

Yapı Kredi icralıklara kredi vermekte olan son bankadır. İcralık kişilere kredi veren oldukça az bankadan bir tanesi olan Yapı Kredi, icralık kişilere vereceği kredi için birkaç basit adımı şart koşmuştur. İcralık kişilere kredi vermekte olan diğer bankalar gibi Yapı Kredi Bankası da; kişinin SSK’sının var olup olmamasına ve sahip olduğu gelir durumuna dikkat ederek kredi sağlamaktadır. İcralık olunması sebebiyle Yapı Kredi’den kredi talep etmek isteyen kişiler; en yakın Yapı Kredi şubesine giderek başvurusunu gerçekleştirebilir. İcra durumu için merak edilen tüm bilgileri, Yapı Kredi’nin müşteri hizmetleri olan “0850 222 04 44” numarasını arayarak, buradaki görevli kişiler aracılığıyla temin etmek mümkündür.