Abone Ol

İçişleri Bakanlığı: Şehit Aileleri Bayramın İlk Günü Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Olacak

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine 'Şehit Ailelerinin Kabristan Ziyaretleri' başlıklı bir genelge gönderdi.

İçişleri Bakanlığı: Şehit Aileleri Kısıtlamadan Muaf

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine 'Şehit Ailelerinin Kabristan Ziyaretleri'konulu genelge gönderdi. Açıklamada, "Şehit aileleri, Arife ve Ramazan Bayramı'nın birinci gününde şehitlik ziyaretleri açısından sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak" denildi.

Genelgede, “ülkemizin bütünlüğü” ve “milletimizin birliği” için canlarını feda ederek şehadet şerbetini içen aziz şehitlerin aileleri için dini bayramlar vesilesiyle gerçekleştirdikleri şehitlik ziyaretlerinin özel zamanlar olduğu belirtildi.

Devlet olmanın temel sorumluluğu şehit ailelerinin bu haklı taleplerine, salgınla mücadele tedbirlerini de göz önünde bulundurarak karşılık vermek ve onların gönül rahatlığıyla şehitleriyle buluşmalarını sağlamak olduğu ifade edilen genelgede, şu hususlar belirtildi:

Şehit aileleri, Arife ile Ramazan Bayramı’nın birinci gününde şehitlik ziyaretleri açısından sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

Bayram öncesinde valilik/kaymakamlıklar tarafından ilgili kurumlarla koordineli şekilde tüm şehit mezarlarının bakım/onarım çalışmaları ile temizlik işleri tamamlanacak.

Şehit aileleri kabristan ziyaretlerine kendi istek ve imkanları doğrultusunda belirtilen günlerde diledikleri zamanda gidebilecek.