Abone Ol

İbrahim Tatlıses uçak aldı! İşte İbo'nun yeni jeti!

Beyaz TV’de programa başlayacak olan şarkıcı İbrahim Tatlıses’in Beechraft 400XP tipi uçağı ilk kez görüntülendi

İbrahim Tatlıses uçak aldı! İşte İbo'nun yeni jeti!

Beyaz TV’de programa başlayacak olan şarkıcı İbrahim Tatlıses’in, "Ben bile daha uçağımı görmedim" demesi üzerine Atatürk Havalimanı’nda ünlü türkücünün uçağını arayan Airporthaber, Tatlıses’in yeni uçağını görüntülemeyi başardı.

Atatürk Havalimanı'na geçtiğimiz günlerde iniş yapan ve tescil işlemlerinin bitmesinin ardından yeni uçağına kavuşacak olan ünlü türkücü İbrahim Tatlıses, ilk uçağını 1998 yılında almıştı.

Airport Haber internet sitesinin özel haberine göre Cessna Citiation II tipi uçağını 3 sene kullandıktan sonra İsviçre'de satan Tatlıses, 2006 yılında havacılık tutkusuna Hawker Beechcraft 200 tipi uçağını eklemişti. 2008 yılında bu uçağınıda satan ünlü türkücü üçüncü jetine kavuşmak için gün sayıyor.

Beechraft 400XP tipi yeni uçağı bankadan çektiği krediyle satın alan Tatlıses, yeni uçağını kullanacağını belirtti. Tatlıses "Seyahat etmediğim günlerde uçak hava taksisi olarak hizmet verecek. İyi para kazanacağım" dedi.

Deneme

Hawker 400 XP için 3 milyon dolar ödeyen Tatlıses'in uçağında şu özellikler bulunuyor;

*Özel dizayn edilen Fowler model kanatlar sayesinde Cessna Citiation CJ3'ten 35 knot hızlı olan işjeti, 450 knot hıza kadar çıkabiliyor. Ayrıca inişlerde daha yavaş bir iniş sağlarken, daha fazla kontrol sunuyor.

*39000 feet yüksekliğe 18 dakikada ulaşabilen uçak olumsuz hava şartlarından etkilenmiyor.

*Pilotlar dahil olmak üzere 9 kişilik uçakta dizayn edilen yeni kabin sistemi ile daha fazla alan ve bölme bulunuyor.

*Hawker Beechraft iş jetlerinde genelde Kanada'nın en ünlü motor şirketi Pratt&Whitney'in JT15D-5R model motorunu kullanıyor. Uçak dört yolcu ve bir kez ikmal yaparak altı saatte Kanada-Brezilya arasını katedebiliyor.