Abone Ol

Hürriyet'ten Ayrılan Ertuğrul Özkök Tazminat Alabilecek mi?

Ertuğrul Özkök, Hürriyet'ten ayrıldığını duyurdu. Özkök'ün ayrılık haberi akıllara 2019 yılında tazminatsız işten atılan 45 editör, muhabir ve yazarı getirdi.

Hürriyet'ten Ayrılan Ertuğrul Özkök Tazminat Alabilecek mi?

Ertuğrul Özkök, yıllardır üzerinde en çok tartışma yapılan gazetecilerden biri. Bunun nedeni, hiç şüphesiz Türkiye’nin amiral gemisi olarak kabul edilen Hürriyet’in dümeninde olmasıydı.

Simavi ailesi ve Doğan Holding sahipliğini kapsayan dönemde 20 yıl aralıksız olarak Hürriyet Genel Yayın Yönetmenliği'ni üstlenen ve bu görevden alındığı Aralık 2009’dan beri köşe yazarı olarak çalışmaya devam Ertuğrul Özkök, gazeteden ayrıldı.

Özkök'ün ayrılık haberi medya dünyasına bomba gibi düştü. Ayrılık haberinin ardından akıllara "tazminat" sorusu geldi. Hürriyet gazetesi, 2019 yılında 45 editör, muhabir ve yazarın işine son vermiş ve tazminat ödememişti. Ertuğrul Özkök'ün tazminat alıp almayacağı merak konusu oldu.

TAZMİNATSIZ İŞTEN ÇIKARILAN GAZETECİLER

2019 yılında Hürriyet'in tazminat ödemeden işten çıkardığı gazeteciler, basın toplantısı düzenlemiş ve şu açıklamayı yapmıştı:

“Hürriyet’te toplam 481 yıl emeği olan 45 gazeteciye ‘Ne halleri varsa görsünler’ denildi. Kanser tedavisi görenler, hastanede bebek bekleyenler vardı. Bizimle çalışmak istememenizi çok iyi anlıyoruz. Duygularımız karşılıklı.”

Gazeteciler aradan yıllar geçmesine rağmen tazminatlarını alabilmiş değil. İşten çıkarılan isimlerden bazıları meslek değiştirdi, bazıları ise hayat pahalılığı nedeniyle İstanbul'dan ayrıldı veya işsiz kaldı.

Gazetecilere haklarını vermeyen Demirören Grubu, koronavirüsle mücadele kapsamında Milli Dayanışma Kampanyası’na 6,7 milyon liralık bağış yaparak tepki çekmişti.

"1 AY İZİN İSTİYORUM" DEMİŞTİ

Ertuğrul Özkök, son olarak ekim ayında sanatçı Ahmet Güneştekin’in Diyarbakır’da açtığı sergi vesilesiyle düzenlenen gecede çekilen “halay” görüntüleriyle tartışma konusu olmuştu.

Özkök, 6 Kasım Cumartesi günü  yayımlanan yazısında, "Bu sayfada 1988 yılından beri neredeyse hiç tatil yapmadan farklı konularda yazıyorum. Geçirdiğim COVID sırasında farkına vardım ki biraz yorulmuşum. Kafamda İzmir’in 60’lı yıllarından başlayan bir kitap senaryo projesi var. Kitaba bir türlü başlayamıyordum. Yine biliyorum ki başlarsam bitireceğim. O nedenle bir ay izin istiyorum. Bir ay sonra kitabıma başlamanın moraliyle, yepyeni magazin konularıyla dönmek üzere izin istiyorum." diyerek izin duyurusu yapmıştı.