Abone Ol

Hürriyet yazarı Murat Yetkin: Reza Zarrab davasında Erdoğan’ın iki endişesi var

Hürriyet yazarı Murat Yetkin, Mart 2016'dan bu yana tutuklu bulunan Türkiye ve İran vatandaşı Reza Zarrab davasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP'nin iki endişesi olduğunu öne sürdü.

Zarrab davasında Erdoğan’ın iki endişesi var

Erdoğan'ın endişe duyduğu kademeleri açıklayan Yetkin, "Birincisi Zarrab’ın iddianamedeki suçları kabul ederek ceza indirimi için pazarlığa girmesi, ikincisi de bunun da ötesinde ceza indirimi için iddianameyi de aşan yeni suçlamalarda bulunması, isimler, bağlantılar öne sürmesi" dedi.

Murat Yetkin'in "Zarrab üzerine aykırı sorular" başlığıyla yayımlanan (22 Kasım 2017) yazısı şöyle:

Ankara artık 27 Kasım’a kilitlenmişken mahkeme Reza Zarrab duruşmasını 4 Aralık tarihine erteledi. Gerekçe, jürinin oluşturulamamış olması, çok sık rastlanan bir durum değil, zaten dava da olağan bir hukuk davası olmanın epeydir ötesine geçti.

Erdoğan ve AK Parti’nin dikkati hep ABD’nin Zarrab’tan Türkiye bağlantıları konusunda yeni itiraf ve belki de iftiralarda bulunacağına yoğunlaşıyor. Ama Donald Trump yönetimindeki ABD’nin İran’ın üzerine gittiği bir sırada İran’dan ne gibi yeni bağlantı ve isimler vereceğine ilgisi dikkate bile alınmıyor.

Murat Yetkin / Hürriyet

yazının devamı için tıklayın