Abone Ol

Hürriyet, Akif Beki ile yollarını ayırdı mı?

Hürriyet gazetesi yönetiminin, köşe yazarı Akif Beki'nin yazılarına son verdiği iddia edildi. Beki, 2013'ten beri Hürriyet'te haftada 3 gün yazıyordu.

Hürriyet, Akif Beki ile yollarını ayırdı mı?

Son dönemde Hüseyin Gülerce ve Melih Gökçek'le girdiği oldukça sert polemiklerle gündeme gelen Akif Beki'nin 4 yıldır köşe yazdığı Hürriyet gazetesinden gönderildiği iddia edildi.

Cem Küçük'ün Twitter'daki iddiasına göre Akif Beki ayrılığın ardından Karar'a transfer oldu. Akif Beki son dönemlerdeki bir yazısında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i eleştirmişti. Melih Gökçek de Beki'ye sert bir dille yanıt vermişti.

Akif Beki son günlerde Hüseyin Gülerce’yi de eleştiren yazılarıyla gündeme gelmişti. Hüseyin Gülerce bir dönem Fetullah Gülen’in sağ kolu olarak biliniyordu.

Hürriyet, Akif Beki ile yollarını ayırdı mı? - Resim: 1

SON DÖNEMDE GÜLERCE’Yİ HEDEF ALMIŞTI

Öte yandan Odatv’de yer alan habere göre; Akif Beki’nin yazılarına Gülerce’yi eleştirmesi nedeniyle son verildi.

AKİF BEKİ KİMDİR?

1990 yılında gazeteciliğe başlayan Beki, Zaman Gazetesi, Flash Tv, Haftalık İzlenim, Yeni Şafak, Yeni Yüzyıl ve Turkish Daily News'te çalıştı.

1998 yılında Kanal 7'nin Washington Temsilciliği'ne atandı. Yeni Yüzyıl Gazetesi'nde dizi yazıları yayınladı. 2001'de aynı kanalın Ankara temsilcisi olarak görevine devam etti.

Ahmet Hakan'ın Kanal7'den ayrılmasından sonra haberlerin sunumuyla görevlendirilen Akif Beki, kısa bir süre sonra burdaki görevinden istifa ederek, dönemin Başbakan'ı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözcülüğü görevine getirildi.

Yıllarca Radikal gatesinde köşe yazarlığı da yapan beki, 2013'te Başbakanlık Sözlcüğü görevinden ayrıldı.