Abone Ol

Hürrem Sultan'ın torunu 10 Osmanlı prensesi

İşte Osmanlı Hanedanlığı'nın soyundan gelen ve yakın zamanda yaşamış prensesler...

Hürrem Sultan'ın torunu 10 Osmanlı prensesi

Hanzade Özbaş

Hürrem Sultan'ın torunu 10 Osmanlı prensesi - Resim: 1

Sultan Vahdeddin’in kızı Ulviye Sultan’ın torunu olan Hanzade Özbaş 1953’te dünyaya geldi. Okul yıllarında bir müsamerede büyük büyükannesi Hürrem Sultan’ı canlandırdı.

Nurcihan Sultan

Hürrem Sultan'ın torunu 10 Osmanlı prensesi - Resim: 2

Tam adı Emel Nurcihan Hodo. Sultan Reşad’ın torunu olarak 1925’te doğdu. Maddi açıdan ailenin diğer üyelerine oranla daha rahat bir hayat süren Nurcihan Sultan İstanbul'da yaşıyor. Dışişleri Bakanlığı'nda katiplik yapan biriyle evlenmek istemiş fakat devlet izin vermemiş.

Neslişah Sultan

Hürrem Sultan'ın torunu 10 Osmanlı prensesi - Resim: 3

Sultan Vahideddin ile Halife Abdülmecid’in torunu 1921’de Nişantaşı’nda bir konakta doğdu. 2 Nisan 2012’de vefat etti. Babası, son halife II. Abdülmecid’in oğlu Şehzade Ömer Faruk Efendi; annesi ise son Osmanlı padişahı Sultan Vahdettin’in kızı Sabiha Sultan’dır.

Kenize Murad

Hürrem Sultan'ın torunu 10 Osmanlı prensesi - Resim: 4

1940 yılında Paris'te doğdu. Anneannesi Hadice Sultan, Sultan V.Murad'ın kızıdır. Sonradan Türk vatandaşlığına geçerek ''Rajkumari Kenize de Kotwara'' olan adını Kenize Murad olarak değiştirmiştir.

Fazile İbrahim Sultan

Hürrem Sultan'ın torunu 10 Osmanlı prensesi - Resim: 5

Tam adı Fazile İbrahim Bernard. Sultan Vahdettin'in torunu. 1941 yılında doğdu. Aynı zamanda Mısır Prensi Mehmet Ali İbrahim'in kızı. Nişanlı olduğu Irak Kralı ile evlenmeden iki hafta önce darbe oldu ve nişanlısı öldürüldü. Şu an yaşamını Paris'te sürdürmektedir.

Mihrimah Sultan

Hürrem Sultan'ın torunu 10 Osmanlı prensesi - Resim: 6

Sultan Reşad'ın torunu olan Mihrimah Sultan, hanedanın 'yeşil gözlü prensesi' olarak biliniyor. 1923'te babası Şehzade Ziyaeddin Efendi'nin Çamlıca'daki köşkünde doğdu ve 1 yaşında hanedanın diğer üyeleriyle birlikte sürgüne gönderildi. 2000 yılında Amman'da vefat etti.

Bala Sultan

Hürrem Sultan'ın torunu 10 Osmanlı prensesi - Resim: 7

Tam adı Bala Hodo. 1955'te doğdu. Sultan Reşad’ın torunu Rukiye Sultan’ın torunu. İstanbul’da yaşıyor, çalışmıyor, evlenmedi, çocuğu yok.

Lara Adra

Hürrem Sultan'ın torunu 10 Osmanlı prensesi - Resim: 8

II. Abdülhamid’in torununun torununun kızı olan Lara Adra 1986’da Lübnan’da doğdu. Fransa'da eğitimini aldı ve şimdi Paris'te bir bankada çalışıyor. Türkçe bilmiyor.

Ayşe Gülnev Sultan

Hürrem Sultan'ın torunu 10 Osmanlı prensesi - Resim: 9

Tam adı Ayşe Gülnev Osmanoğlu Sutton. Sultan v.Murad'ın torunun torunu. 1971 İngiltere doğumlu. Tarih ve politika eğitimi almış. Türkçe biliyor ama iyi konuşamıyor.

Dürrüşehvar Sultan

Hürrem Sultan'ın torunu 10 Osmanlı prensesi - Resim: 10

26 Ocak 1914'te doğdu. 7 Şubat 2006'de vefat etti. Son Osmanlı halifesi II. Abdülmecid'in kızı ve Berar Prensi Navab Azam Şah'ın eşi. Babası Abdülmecid Efendi vefat ettiğinde Türkiye'ye geldi. Babasının Türkiye'de gömülmesi için devlet yetkilileriyle görüştü. Babasının naaşı 10 yıl Paris'te bir camiide bekledi. İzin çıkmayınca babası Medine'de gömüldü.