Abone Ol

Hüda Par sözcüsü Hizbullah'a yakın vakıfta yönetici çıktı

AKP listelerinden seçime girerek 4 milletvekili ile TBMM’de temsil edilmeye başlanan HÜDA PAR’ın yöneticilerinin “Hizbullah bağlantılarına” ilişkin gelişmelerde bir ayrıntı daha ortaya çıktı.

Hüda Par sözcüsü Hizbullah'a yakın vakıfta yönetici çıktı

HÜDA PAR sözcüsü Yunus Emiroğlu’nun, Hizbullah’a yakınlığı tartışma konusu olan İdeal Eğitim Vakfı’nın başkan yardımcısı olduğu tespit edildi. Emiroğlu, vakıf bünyesinde diksiyon dersleri de veriyor.

Cumhuriyet'ten Aytun Ürkmez'in haberine göre Vakfın başkanlığını sürdüren Mehmet Ali Doyar ise Hizbulah’ın kurucu lideri Hüseyin Velioğlu’nun ölümünden sonra “örgütün yönetilmesi için oluşturulan İstişare Heyeti”nin üyelerinden olduğu biliniyor. Ayrıca Milli Güvenlik Kurulu’nun 2008’de sunduğu raporda, Doyar’ın “örgütün yönetim kadrosunda” olduğu belirtiliyor. 

Emiroğlu’nun görev aldığı vakfın bünyesinde ağırlıklı olarak dini dersler gösteriliyor. Fıkıh ve hadis derslerini eski Hizbullah sanığı Abdulkuddüs Yalçın ile Remzi Uçar veriyor. Emiroğlu’nun, Hizbullah’ın propaganda kanalı “Rehber TV”de kanalın ana haber bültenini sunduğu ortaya çıktı.