Abone Ol

Hüda Par istedi Fatih Altaylı'nın yazısına yasak geldi

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, sokak röportajında kendini Hizbullahçı olarak tanıtan ve muhalifleri 'kafalarını keseriz' diyerek tehdit eden İsmail Cevher Kasımoğlu hakkındaki köşe yazısına erişim engeli getirildiğini açıkladı.

Hüda Par istedi Fatih Altaylı'nın yazısına yasak geldi

Batman'da yapılan bir sokak röportajında, kendisini Hizbullahçı olarak tanımlayan İsmail Cevher Kasımoğlu adlı kişi, “Erdoğan'a dokunsalar var ya kafalarını keseceğiz. Biz Hizbullahçıyız. Biz cihada da hazırız” ifadelerini kullandı. İsmail Cevher Kasımoğlu, tepki çeken ifadeleri gündem olunca İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla bugün serbest bırakıldı.

Fatih Altaylı, dün İsmail Cevher Kasımoğlu'na tepki gösteren ve İçişleri ile Adalet Bakanlıkları'nı göreve davet ettiği bir yazı kaleme aldı. Altaylı, yazısına HÜDAPAR'ın talebiyle erişim engeli getirildiğini duyurdu.

Altaylı'nın Twitter'dan yaptığı açıklama şöyle: "Batman’da yapılan bir sokak röportajında muhalifleri ölümle tehdit eden kişi hakkında içişleri ve adalet bakanlıklarını gereğini yapmaya davet eden yazıma HÜDAPAR'ın talebi üzerine İstanbul 8. Sulh Ceza hakimliğinin kararı ile erişim yasağı getirildi. Basın özgürlüğü bu herhalde."