Abone Ol

HÜDA-PAR Diyanetin Raporunda Bakı Nasıl yeraldı?Terör örgütü Hizbullah ile bağlantılı olduğu bilinen

Hizbullah ile ilişkili HÜDA PAR, Diyanet’in hazırladığı gizli tarikatlar raporundan çıktı. Raporda Hizbullah’ın varlık nedeni olarak “laik rejime karşı mücadele” gösterildi. Ayrıca örgütün “propaganda alanının daha iyi olduğu” gerekçesiyle HÜDA PAR’ı kurduğu belirtildi.

HÜDA-PAR Diyanetin Raporunda Bakı Nasıl yeraldı?Terör örgütü Hizbullah ile bağlantılı olduğu bilinen

Terör örgütü Hizbullah ile bağlantılı olduğu bilinen HÜDA PAR, 14 Mayıs’taki seçimlerde Cumhur İttifakı’nı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleme kararı aldı. AKP ve HÜDA PAR arasında da görüşmeler yapıldı. Hizbullah ve HÜDA PAR’ın ise Diyanet’in hazırladığı ve gizli tarikatlar raporu olarak bilinen “Dini-Sosyal Teşekküller, Geleneksel Dini-Kültürel Oluşumlar ve Yeni Dini Yönelişler” raporunda yer aldığı ortaya çıktı. Cumhuriyet’te yer alan habere göre, raporun “Mustazaflar Hareketi (Hizbullah)” başlığında yer alan bilgilerde, Hüseyin Velioğlu’nun kurucusu olduğu örgüt, 1991- 2001 arasında şiddete başvurarak illegal kimliğe büründü. Beykoz Operasyonu sonucu dağıldığı ancak 2004’te Mustazaflarla Dayanışma Derneği’nin kurulmasıyla toplandığı belirtilen örgütün, devleti “tağuti” (hak yoldan saptıran) ve “darülharp” (İslamlaştırılması gereken savaş alanı) kabul ettiği, derneğin ise 2012’de Hizbullah’ın devamı olduğu gerekçesiyle kapatıldığı kaydedildi. Derneğin kapatılmasının ardından “propaganda imkânının daha iyi olduğu” gerekçesiyle HÜDA PAR’ın kurulduğu aktarıldı.

“Gayri İslami, laik, Kemalist zulüm rejimine karşı mücadeleyi varlık nedeni gördüğü” vurgulanan örgütün “ümmetçi fikirleri olduğu, Kürtçenin resmi dil olmasını savunduğu, İslam’ın hâkim olmadığı tüm rejim ve yönetimleri gayri İslami kabul ettiği, yüze ulaşan sayıda dernekleri bulunduğu” kaydedildi.