Abone Ol

Hıncal Uluç'tan Sweetheart'ı Ece Gürsel'e destek!

Sabah gazetesinde çıkan "Bugüne kadar hiç fuhuş teklifi almadım" başlığı Hıncal Uluç'u fena kızdırdı... İşte Uluç'un bugünkü yazısı...

Hıncal Uluç'tan Sweetheart'ı Ece Gürsel'e destek!

Okur algılaması ve yanılgılar!..

Kocaman ve davetkar bir fotoğraf ve yanında "Bugüne kadar hiç fuhuş teklifi almadım" başlığı.. Sevilay'ın (Yükselir), Ece Gürsel'le yaptığı söyleşiyi Sabah'ın böyle sunmasını okur Nuri Coşar eleştiriyor.. "Okur bunu nasıl algılar" diye..

İŞTE ECE GÜRSEL'İN SEVİLAY YÜKSELİR'E VERDİĞİ RÖPORTAJ

Yerden göğe haklı olduğunu, Okur Temsilcimiz Yavuz Baydar şık bir yazı ile anlatmış, Genel Yayın Müdürü Erdal Şafak'ın da üzüntülerini eklemiş..

Ne var ki, Sabah'ın üslubunu haklı olarak eleştiren okurun yazısında bir satır var, onun altını çizmemiş Yavuz..

Coşar "Bu röportajın amacı, Ece Gürsel'in kendisini temize çıkarma çabasına destek vermek olabilir" diyor..

Bu ne demek peki?..

Bunu okuyan nasıl algılar Sevgili Okurumuz?.

Temiz olan, kendisini temizlemeye çabalar mı?. Gazeteler kişilerin özel amaçlarına alet olurlar mı?. Özel sebeple röportaj yaptırırlar mı?.

O zaman..

Ece kirli.. Kendisini temizlemeye çabalıyor. Sabah'ta da birileri (Mesela ben), Sevilay'a "Bir söyleşi yap. Kızı temize çıkar" diye talimat veriyor..

Yani bir cümle içinde hem Ece'ye, hem de Sabah'a en ağır saldırıyı aslında, "Bu nasıl algılanır" diye soran okurun kendisi yapıyor. Şimdi madalyonun bir tarafında Ece var..

Ece bu ülkenin en çok çalışan manken ve foto modeli.. Haftalık programını görseniz başınız döner.. En rahat ve en uzun uyuduğu yerler, uçaklar.. Bunca çalışmaya rağmen ucu ucuna yaşıyor.. Çünkü hele günümüzde bu meslek göründüğü ve sanıldığı kadar kazandırmıyor.

Fiziğinin yanında çok başka özellikleri var. Okumaya meraklı.. Neler okuduğuna şaşarsınız. Yazması da iyi. Bu köşede okuduğu kitaplarla ilgili izlenimlerini okudunuz zaman zaman. Şimdi kendisi için yazıyor.. Şiirler, şarkı sözleri.. Besteliyor ve okuyor.. Başarılı olur mu, olmaz mı bilemem. Ama fizikle para kazanması bitince bir şey yapması lazım. O yaşamın hazırlıklarında..

Bir hatası var.. Hem de çok büyük hatası.. Bunca yıllık arkadaşı olarak ona çok söyledim. Çok uyardım.. Ama başaramadım. Huylu huyundan vazgeçmedi.. Gazetelerde ve televizyonlarda görülmeye bayılıyor.. Hem narsistik zevkler alıyor, hem de "Reklamın iyisi kötüsü olmaz. Bunlar benim mesleğimin gereği" diye her şeye balıklama dalıyor.. Reklam için aşk bile yaşadığını ilan etmesi bundan..

Yani, Sabah'taki, okurdaki, hemen herkesteki algılama yanılgısının sebebi aslında kendisi..

Öyle bir Ece tipi çiziyor, öyle bir Ece görüntüsü veriyor ki, şu anda bu yazıyı okuyanların büyük bir bölümü bile "Hıncal arkadaşını savunmak için kaleme sarılmış" diyorlarsa şaşmam..
Ece kendisine, medya Ece'ye haksızlık ediyor..

Okur Ece ile ilgili duyduğu, okuduğu her şeyi yanlış algılamaya hazır.. Onun adına Sabah'ı yargılayanlar bile, bir yerde peşin hükümlü..
Bu ön yargıyı yıkmak, Ece'ye düşüyor..

Hakkında iğrenç iddialarda bulunan, rezil imalar yapanların haddini yargıda bildirmek bir..

Bir süre işinden başka hiçbir şeyle ilgilenmeyerek, el oğlunun deyimi ile "Low profile" çizmek, yani gerek olmadıkça ortaya çıkmamak ve konuşmamak.. İki..
Ece bunu yapabilir mi?.

Bana yüz kere söz verdi, ama yüzünde de tutamadı.. Dayanamıyor.. Yani..

 

Hıncal Uluç - Sabah