Abone Ol

Fenerbahçe 1 Milyon Üye hedefine ulaştı mı?

Fenerbahçe Başkan Vekili Mithat Yenigün, ’Hedef 1 Milyon Üye’ projesinde henüz düşündüğümüz hedeflere gelmedik." dedi. Peki neden?

Fenerbahçe 1 Milyon Üye hedefine ulaştı mı?

Fenerbahçe Başkan Vekili Mithat Yenigün, ’Hedef 1 Milyon Üye’ projesinde henüz düşündüğümüz hedeflere gelmedik. Nedeni ise hazırlıklarımız ancak tamamlandı. Bundan sonra daha sistematik çalışacağız. Ayrıca zamana da ihtiyacımız var” dedi.
Sarı-lacivertlilerin başkan vekili Mithat Yenigün, kulübün resmi dergisine verdiği röportajda Fenerbahçe’nin mali durumu, UEFA Finansal Fair Play kriterleri ve kulübün yürüyen projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

AMATÖR BRANŞLARA KAPATMA SİNYALİ

Fenerbahçe 1 Milyon Üye hedefine ulaştı mı? - Resim: 1Derbi capsleri sosyal medyayı salladı

“UEFA kriterlerine uymamız gerektiği anlaşılıyor” diyen Yenigün, sözlerine şöyle devam etti:
“Bizim gibi tüm kulüplerin de uyması gerekiyor. Onun için disipline etmeye çalışıyoruz. Gelirimize göre giderimizi ayarlamaya çalışıyoruz. Tabii burada en büyük handikabımız amatör branşlara verdiğimiz önemdir. Hiçbir kulüpte, amatör branşlara, bizim verdiğimiz kadar önem verilmiyor. Bu branşlara verdiğimiz emek, tamamen Türkiye için. Onun için biz bakanlarımıza, hükümetimize diyoruz ki; bizi destekleyin ki biz de bu amatör branşlara devam edelim. Değilse, Başkanın da son divan toplantısında dediği gibi Mayıs’ta bütçemizi getireceğiz ve tamam mı, devam mı diyeceğiz.”

“AMATÖR BRANŞLARA YILDA 45 MİLYON TL FİNANSE EDİYORUZ”
Amatör branşlara yılda 45 milyon TL kendilerinin finanse ettiğini söyleyen Mithat Yenigün, “Geliri de olmuyor doğal olarak. Buraların geliri futboldan aktarılıyor. Önceki Maliye Bakanı şimdiki Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek görüşmemizde, sonra Spor Bakanımızla Kulüpler Birliği olarak gittiğimizde yaptığımız görüşmemizde konuyu açtık. Onlar da haklısınız bu konuda bir çalışma yapıyoruz dediler. Hatta 2 yıl kadar önce Başkan’la birlikte Maliye Bakanı’na gittiğimizde biz şöyle dedik: ’Biz Kulüp olarak Maliye Bakanlığı’na yılda 70 milyon lira kadar vergi veriyoruz; muhtasar, kurumlar vergisi, stopaj, KDV; bir yandan da amatör branşlara 45 milyon TL cebimizden para ödüyoruz. Bari izin verin, bizim oluşturduğumuz vergiden oraya harcayalım.’ Onlar da, ’Prensip olarak haklısınız, onu bir çalışalım, şekillendirelim’ dediler, mahsuplaşma gibi. Artık hükümet işin farkında ve çalışmaya başladı, zaten farkındaydı da faaliyet başladı. Umarım ki birkaç ay içinde; bizim için Mayıs’a kadar sonuçlanırsa, o zaman Mayıs’taki mali genel kurulda konuyu açarız ve devam ettiririz” şeklinde konuştu.”

“ALTYAPIYA ÖNEM VERMEDİĞİMİZ İÇİN TRANSFERE BÜYÜK PARA HARCIYORUZ”
Anadolu kulüplerinin gelirlerinin giderlerine yetmediğini belirten Yenigün, ”Herhangi bir Anadolu kulübüne baktığınız zaman İstanbul kulüpleri kadar gelirleri olmuyor; gerek yayından, gerek Spor Toto’dan. Hele hele tribünden hiç gelirleri olmuyor. Onun için hakikaten onların da desteklenmesi gerekiyor. Büyük kulüplere geldiğimiz zaman da onların da hep şampiyonluk iddiası var. Şampiyon olmak için de transferler yapmaları gerekiyor. Transferleri yaparken de birbirimizle yarışıyoruz. Maalesef altyapıya da yeteri kadar önem veremediğimiz için transferde büyük paralar harcanıyor” diye konuştu.

“HEDEF 1 MİLYON ÜYE PROJESİ’NDE HEDEFLEDİĞİMİZ YERDE DEĞİLİZ”
Hedef 1 Milyon Üye Projesi’nde henüz düşündükleri hedeflere gelmediklerini vurgulayan Mithat Yenigün, “Nedeni ise, hazırlıklarımız ancak tamamlandı. Bence bundan sonra daha sistematik çalışacağız. Ayrıca zamana da ihtiyacımız var. Biz başlarken, hızla yol alırız sandık. Ancak bence bu projeye birkaç sene tanımak lazım, kolay değil. Anlaşıldı ki biraz zaman tanıyacağız, sistematik ve bıkmadan çalışacağız. Her geçen gün çalışan halkasını artırırsak başarılı oluruz. Yalnız Başkan, yalnız Yönetimin çalışması yetmeyecek. Öyle bir zincir oluşturmamız gerekir ki; her Fenerbahçeli, ben 1 tane daha temsilci üye getireyim sorumluluğunu taşısın, o üye de 1 tane daha getirsin. Ama güzel ilgi var. Bu geçen süre içinde istediğimiz yere gelmedik diye moralimizi bozmuyoruz. Biz yanlış hesap yapmışız diye kabul ediyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
(İHA)