Abone Ol

HDP’nin 4. Olağan Kongresi 23 Şubat’ta: Buldan bırakacak mı? Temelli devam edecek mi?

Medyafaresi.com Özel Haber - İl ve ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından 23 Şubat 2020 tarihinde 4. Olağan Büyük Kongresi’ni gerçekleştirecek olan HDP’de 2020 kongresi partilisi, seçmeni ve bileşenler açısından büyük bir önem taşıyor.

HDP Kongresi 23 Şubat’ta: Buldan bırakacak mı?

Partilisi, seçmen ve bileşenlerine kadar 2020 Kongresinden yeni bir hamle beklentisi dikkat çekiyor. Eş Genel Başkanlardan Pervin Buldan’ın sağlık sorunları gerekçesiyle bu görevini bırakabileceği ve Sezai Temelli’nin yola devam etmek isteğine ilişkin söylentiler ise kulisler de ‘her şey olabilir’ biçiminde yorumlanıyor. Olası bir sürprize de işaret ediliyor.

Hülya Karabağlı - Medyafaresi.com Özel Haber

TBMM’de 61 milletvekili ile temsil edilen aralarında eski eş genel başkanlar Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ’ın yanı sıra Çağlar Demirel, İdris Baluken, Selma Irmak, Gülser Yıldırım ve Abdullah Zeydan olmak üzere 7 eski milletvekilinin cezaevinde olduğu HDP’de kongre takviminde geri sayıma geçildi.

İl ve ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından 23 Şubat 2020 tarihinde 4. Olağan Büyük Kongresi’ni gerçekleştirecek olan HDP’de 2020 kongresi partilisi, seçmeni ve bileşenler açısından büyük bir önem taşıyor.

Kayyum atamaları ve yargı kararlarıyla sıkıntılı süreçlerden geçen HDP’de Diyarbakır eski Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı’nın da aralarında olduğu 51 Belediye Eş başkanı ile Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Çağlar Demirel, İdris Baluken, Selma Irmak, Gülser Yıldırım ve Abdullah Zeydan olmak üzere 7 milletvekili de tutuklu ve cezaevinde. Son bir yılda gerçekleşen operasyonlarda ise 4567 HDP'li gözaltına alındı, 797 HDP'li tutuklandı.

25 Aralık tarihine kadar HDP'nin 32 belediyesine kayyum atandı, 24 belediye eş başkanı da haklarında açılan terör soruşturmaları kapsamında tutuklandı.

6 Olağanüstü İl Kongresi, 23 Olağan İl Kongresi yapıldı.

HDP’de şu ana kadar 6 Olağanüstü İl Kongresi, 23 Olağan İl Kongresi yapıldı. 18 olağanüstü ilçe kongresi, 244 olağan ilçe kongresi yapıldı. Geri kalan il ve ilçelerin kongreleri ilerleyen günlerde tamamlanacak. 23 Şubat 2020’da 4. Büyük Olağan Kongresi’ni Ankara’da gerçekleştirecek.

Pervin Buldan bırakacak mı? Temelli devam edecek mi?

HDP Kongresi ana teması açısından da önem taşıyor. Barış, özgürlük, demokrasi partinin kilometre taşlarını oluştururken 23 Şubat 2020 Kongre temasının gelecek haftadan itibaren yapılacak toplantılar, konferanslardan çıkacak sonuçlara şekilleneceği belirtiliyor. Kulislerde, eş genel başkanlar konusunda merak var. Sağlık sorunları yaşadığı belirtilirken Pervin Buldan’ın görevini bırakabileceğine ilişkin söylentiler henüz muhatabı tarafından doğrulanmış görünmüyor. Kulislerde, Buldan ve Sezai Temelli’nin devam etmeleriyle ilgili ‘Her şeyin ucu açık, her şey olabilir’ yorumu dikkat çekiyor. Buna göre, sürprizler de olabilir, bu isimlerle yola da devam edilebilir.

Tutuklu vekiller şöyle.

Edirne F Tipi Cezaevi B1-36

Figen Yüksekdağ

Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi A3-15, Kocaeli

Çağlar Demirel

Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi A4-10, Kocaeli         

İdris Baluken

Sincan 1 Nolu F Tipi Cezaevi B11-32, Ankara

Selma Irmak

Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi A5-15, Kocaeli

Gülser Yıldırım

Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi A4-10, Kocaeli

Abdullah Zeydan

Edirne F Tipi Cezaevi B1-36

Hülya Karabağlı - Medyafaresi.com Özel Haber