Abone Ol

HDP’li yönetici: Demirtaş bu şekilde devam ederse parti dışına itilir

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu olarak bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş PKK’ya restinin parti içinde nasıl karşılandığına dair bir yazı kaleme aldı.

HDP’li yönetici: Demirtaş bu şekilde devam ederse parti dışına itilir

“Bu şekilde devam ederse parti dışına itilir; çok cesur bir hamle ama büyük risk”

Selahattin Demirtaş’ın PKK’ya çektiği resti yorumlarken önceki yazılarında iki ihtimalden söz ettiğini hatırlatan İsmail Saymaz, “Eğer Selahattin Demirtaş, halk desteğini arkasına alabilirse Kürtlerin doğal liderine dönüşebilir. Eğer yapayalnız kalırsa en iyi ihtimalle Leyla Zana gibi köyde inzivaya çekilir.”

İsmail Saymaz bugünkü yazısında, “Üçüncüsü oldu. Selahattin Demirtaş, bir adım geri çekildi. Doğrusu, bu hamleyi beklemiyordum.”

Selahattin Demirtaş’ın Twitter hesabından yaptığı “Biz demokratik siyasette ısrarcıyız’ söyleminden HDP’den ve Kürt siyasetinden ‘ayrışma’ polemiği çıkarmak çok zorlama çabadır, tamamen anlamsızdır” paylaşımını hatırlatan İsmail Saymaz, şunları söyledi:

“Oysaki Selahattin Demirtaş, bir gün önceki paylaşımlarında PKK’yı HDP’yi eleştirmişti. ‘Ayrışma’ varsayımı bu eleştirilerden kaynaklanıyordu.

Kaldı ki HDP’nin iç kamuoyu da Demirtaş’ın çizgisini benden farklı okumuyor. Örneğin, bir HDP’li yönetici, Demirtaş’ın HDP’den ayrı ve bir adım önde görünmesinden rahatsızlık duyulduğunu vurgulayarak, şunları söylüyor:

‘Selahattin Demirtaş, bu şekilde devam ederse parti dışına itilir. Cezaevinden çıktığında bir panele bile sokmazlar. Hiçbir yerde konuşamaz. Bugünkü ruh hali böyle.’

HDP’li yönetici, Selahattin Demirtaş’ın geçen nisan ayından beri PKK’ya karşı açıkça tavır aldığını ve bu tutumunu cezaevine giden HDP’lilere de açıkladığını kaydederek, Çok cesur bir hamle. Ama büyük risk aldı.”

KAYNAK: Halk TV

Kadir Kurtay Kadir Kurtay