Abone Ol

Hayrettin Karaman'dan bomba referandum fetvası

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Hayrettin Karaman bugünkü köşe yazısıyla gündem oldu. Karaman, camiada 'evet fetvası' olarak nitelenen satırlara imza attı ve bakın neler yazdı!

Hayrettin Karaman'dan bomba referandum fetvası

16 Nisan referandumuna 3 gün kala muhafazakar kesimin 'fetvalarına' riayet ettiği isim olan Hayrettin Karaman'dan bomba bir yazı geldi. Yeni Şafak Gazetesi'ndeki köşesinden referandumla ilgili seslenen Hayrettin Karaman, önce mevcut anayasanın arızalarından söz etti.

Yeni anayasa değişikliğine karşı çıkanların daha çok 'Recep Tayyip Erdoğan düşmanları' olduğunu iddia eden Hayrettin Karaman, takipçilerine uzun uzun 'Erdoğan'a neden düşman olunduğunu' anlattı. Referandumda EVET oyu verilmesi gerektiğini söyleyen Hayrettin Karaman, 'evet demek farzdır' manasına gelen satırlara imza attı. İşte Hayrettin Karaman'ın camiada 'evet fetvası' olarak algılanan satırları;

-"Evet dersek Erdoğan'ın öncülüğünde 2002'den sonraki süreç devam edecek, Hayır denirse adım adım kötü olan eskiye dönülecek.


Birkaç cümle de işin din ve ideoloji boyutu için yazayım:
Nasıl bir ülke, nasıl bir düzen istiyorsunuz? Bunu kendinize sorun. İkinci sorunuz şu olsun: Bu hedefe bir adımda, bir sıçrayışta ulaşmak mümkün müdür? Mümkün değilse zamansız ve usulsüz sıçrayışlarla durmadan sakatlanmak mı istersiniz, yoksa hedefe götüren adımları, usulüne ve gereğine uygun olarak sırayla atarak her adımda sağlıklı mesafeler kat' etmek mi istersiniz?

İşte bir de bunu oyluyoruz! Bizi hedefe yaklaştıracak olan bir adımı daha “Evet” diyerek atmak, “farz olanı tamamlayan ve ona yaklaştıran her fiil farzdır” kuralının çerçevesine dahildir.