Abone Ol

Harvard'lı Prof: Her Gün Yüzlerce Kişi Ölüyor Hükümetin Önceliği Bu Değil...

Harvard Üniversitesi’nden Doç.Dr. Emrah Altındiş: Her gün yüzlerce insan Koronavirüs'ten ölüyor ve ana gündem bu değil, insan hayatı hükûmetin zaten önceliği değil diye konuştu.

Harvard'lı Prof: Her Gün Yüzlerce Kişi Ölüyor Hükümetin Önceliği Bu Değil..

Harvard Üniversitesi öğretim görevlisi ve Boston College Üniversitesi Biyoloji bölümü mikrobiyoloji uzmanı Doç. Dr. Emrah Altındiş,Türkiye'deki Koronavirüs verilerini paylaşarak, "Her gün bir şehirde deprem olsa ve 250 kisiyi kaybetsek toplum şoklanır. Her gün yüzlerce insan ölüyor ve ana gündem bu degil. İnsan hayatı hükûmetin zaten önceliği değil. Bunu aklım almıyor. Toplumun da, muhalefetin de ana gündemi bu aşıyla, önlemle önlenebilir ölümler olmalı." düşüncesini dile getirdi.

Altındiş Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Sadece son 40 günde resmî sayılara göre 5 bin, gerçekte muhtemelen 10 bin uzerinde insan kaybettik, basın neden bu insanların hikâyelerini yayınlamıyor? Kayıpların sayıya dönüşmesi toplumun yaşanan trajediyle empati kurmasını engelliyor. Her bir 'sayının' çok acı bir hikâyesi var" ifadesini kullandı.

ABDULLAH GÜL'E SORDUĞU SORUYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Harvard'lı Prof: Her Gün Yüzlerce Kişi Ölüyor Hükümetin Önceliği Bu Değil... - Resim: 1

Emrah Altındiş’i, 31 Mayıs 2014’te araştırmacı olarak çalıştığı Harvard Üniversitesi’ne bir konuşma yapmaya gelen dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sorduğu soruyla tanıdı Türkiye. Gül’ün salondakilere Türkiye’nin demokrasi alanında yaşadığı ilerlemeyi anlattığı sırada, söz istedi. Ve polis şiddeti sonucu altı kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin yaralandığı Gezi Olayları’nın yıldönümüne denk gelen panelde, Cumhurbaşkanı’na “Türkiye’de insanlar ölürken geceleri nasıl uyuyorsunuz” dedi.