Abone Ol

Hangi sendika başkanları çift maaş alıyor? 33 Bin aylık..

Medyafaresi.com özel haber - İşçiye memura yönelik düşük zam oranlarına imza atan sendikalarda yeni tartışma başladı, Çift maaşlarıyla, konforlu lüks arabalarıyla, ultra binalarıyla ve farklı ödenekler altındaki harcamalarıyla, işçi ve memur konfederasyonlarındaki saltanat gündeme geldi.

Hangi sendika başkanları çift maaş alıyor? 33 Bin aylık..

Türk-iş'e bağlı Tek Gıda İş Sendikası Başkanının çift maaş iddiasıyla gözler Türk-iş yönetimine çevrildi.. Ergün Atalay da, diğer yönetim kurulu üyeleri de çift maaş sorusuna henüz yanıt vermedi..

Kamu işçilerinin zam pazarlığında Türkiş yüzde 15 talebiyle masaya oturdu, iktidara grev restini çekti, eylem kararını açıkladı, ama yüzde 8+4’e imza attı..

Türkiş Başkanı Ergün Atalay greve neden gitmedikleri sorusuna bütçe yetersizliğini gösterdi..

Ergün Atalay, "Bizim bir aylık grev maliyetimiz, 1 aylık maaşımız 50 trilyon para, afedersiniz bekara karı boşamak kolay, kasamız boş" sözleriyle neden greve gitmediklerini açıklamaya çalıştı.

FOX Haber'e konuşan Türk-iş'e bağlı Tek Gıda İş sendikası Başkanı Mustafa Türkel, Ergün Atalay’ı eleştirdi ve Türk-iş yöneticilerinin hem sendika başkanı, hem de yönetim kurulu üyesi olarak çift maaş aldığını iddia etti..

Tek Gıda İş Sendikası Başkanı Mustafa Türkel: "Hani derler ya özrü kabahatinden büyük.. Sendikaların paralarının olmayışının nedeni, binilen lüks arabalar, alınan çift maaşlardır, yüksek astronomik maaşlardır." dedi.

Türkel'in verdiği bilgiye göre Türk-iş'e bağlı bir sendika başkanı en az 15 bin lira maaş alıyor… O sendika başkanı Türk-iş yönetiminde ise aldığı ikinci maaş en az 18 bin lira.. Yani çift maaşla aylık geliri 33 bin lira seviyesine ulaşıyor..

Çift maaş tartışmasında gözler diğer konfederasyonlara da çevrildi..

Hak-iş yönetimi çift maaş almadıklarını açıkladı.. Disk yöneticileri de 3 yıl önce çift maaş uygulamasını bitirdi.. Başkan Arzu Çerkezoğlu ise ne sendika başkanlığından maaş alıyor, ne kofnederasyon başkanlığından..

Birleşik kamu iş konfederasyonu yöneticileri tek maaş aldıklarını açıkladı.. bordrolarını da yayınladılar… Başkan Mehmet Balık’ın maaşı 5 bin 412 lira… Genel sekreterin maaşı 4 bin 394 lira…

Memura yapılacak zam pazarlığı masasında bulunan KESK yöneticileri de memurluktan kazandıkları maaş kadar sendikadan maaş aldıklarını ve  Konfederasyon yöneticiliği maaşı almadıklarını açıkladılar...

Kamusen yöneticileri de aynı şekilde memur maaşı kadar ama tek maaş aldıklarını söylediler.

En çok üyeye sahip, memura zam pazarlığında söz sahibi olan Memur-sen Başkanı Ali Yalçın ise çift maaş sorusuna kaçamak yanıt verdi… Memursen yöneticileri çift maaş alıyor, ya da almıyor demedi..

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

Medyafaresi.com