Abone Ol

Halk Tv'nin Gazetesinin Başına Geçecek İsim Belli Oldu!

Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, çıkaracakları basılı gazetenin genel yayın yönetmeninin kim olacağı hakkında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Halk Tv'nin Gazetesinin Başına Geçecek İsim Belli Oldu!

Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, çıkaracakları basılı gazetenin genel yayın yönetmeninin eski Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya’nın olacağını açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Mahiroğlu, “Halk TV izleyicilerine çok yakında gazete çıkaracağımızı  duyurmuştuk. Ruhunu Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Uğur Mumculardan  alacak olan gazetemiz ete kemiğe büründü. Kaptan köşkü de İlhan Selçuk'un öğrencisi Aykut Küçükkaya'ya emanet, Aykut da sizlere…” dedi.

Aykut Küçükkaya da “Halk TV'nin demokrasi, özgürlük ve insan hakları mücadelesine basılı gazetemizle en güçlü şekilde omuz vereceğim. Daima haberin, gerçeğin peşinden koşacağız. Gerekirse kalemimizi kıracağız ama asla satmayacağız!.. Yolumuz açık olsun…” açıklamasında bulundu.

 Cumhuriyet gazetesinde başlayan sendika krizinin ardından Aykut Küçükkaya, "Gelinen noktada olay 'ya çalışma arkadaşların istifa edecekler ya da sen genel yayın yönetmenliğini bırakacaksın' çizgisine geldi. 27 yıldır büyük bir gururla çalıştığım gazetem Cumhuriyet’ten, 3 yıldır yürüttüğüm Genel Yayın Yönetmenliği görevinden istifa ediyorum" diyerek istifa etmişti. Küçükkaya’nın vakıf yönetimi tarafından görevden alınmasına tepki gösteren bazı gazeteciler de Cumhuriyet gazetesinden istifa etmişti.