Abone Ol

Halil Sezai’nin avukatları o görüntüleri mahkemeye sundu

67 yaşındaki komşusu Hüseyin Meriç'i darp ettiği gerekçesiyle tutuklanan Halil Sezai'nin avukatlarının hakimliğe sunduğu dilekçenin detayları ortaya çıktı. Sezai'nin avukatları ilk kez Medyafaresi.com’da yayınlanan ve 15 Eylül gecesine ait görüntüleri de hakimliğe sundu.

Halil Sezai’nin avukatları o görüntüleri mahkemeye sundu

Dilekçede, Halil Sezai hakkında “Toplumun duyarlı olduğu bir alanda toplum vicdanında yol açtığı etki” gerekçesiyle verilen tutuklama kararının hukuka aykırı olduğu kaydedildi.

Müşteki tarafın kamuoyunu ve yargıyı yanıltma çabası içine girdiği ve Halil Sezai'yi itibarsızlaştırma amacı güdüldüğünün savunulduğu dilekçede, “Müvekkil ve müşteki arasında yaşanan olaya ilişkin kamera kayıtlarının tamamı müşteki tarafça dosyaya sunulmuş olup sunulan görüntülerde atlamalar, kesilmeler ve ses kısması mevcuttur” ifadelerine yer verildi.

Halil Sezai’nin avukatları o görüntüleri mahkemeye sundu - Resim: 1Türkiye bu videoyu konuşacak: Halil Sezai olayının perde arkası

ELİNDE BALTA İLE BEKLEDİĞİ GÖRÜLÜYOR

Medyafaresi.com'un ulaştığı olay gecesine ait görüntüler de mahkeme dosyasına girdi. O videoda, Hüseyin Meriç'in elinde baltayla bahçede beklediği görülüyor. Meriç'in yanına iki kişinin daha geldiği, birlikte beklemeye devam ettikleri yer alıyor. İki kişinin yaşlı adamın yanından ayrıldıkları, Meriç'in bir süre daha tek başına beklemeye devam ettiği görülüyor.

NE OLMUŞTU?

Şarkıcı ve oyuncu Halil Sezai, Tuzla’da 15 Eylül Salı günü yan komşusu H.M.'yi darp ettiği gerekçesiyle gözaltına alınmış ve Emniyet'teki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Halil Sezai'nin komşusunu darp etmesine ilişkin görüntülerin dosyaya girmesinin ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma genişletildi.

Halil Sezai “silahla kasten yaralama”, “hakaret”, “konut dokunulmazlığını ihlal” ve “tehdit” suçlarından savcılığa ifade verdi, jet hızıyla tutuklandı.