Abone Ol

Hakimin rakı masasında rabia işareti yapan kişi bakın kim çıktı?

Enis Berberoğlu'nu tutuklayan hakim Ali İhsan Horasan'ın rakı masası fotoğrafı gündeme bomba gibi düşmüştü. O fotoğrafta bir kişi de rabia işareti yapıyordu. Meğer o kişinin yaptığı rabia işareti değilmiş. Bakın kim ve ne yapıyormuş?

Hakimin rakı masasında rabia işareti yapan bakın kim çıktı?

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından ortaya çıkan bir rakı masası fotoğrafı olay yaratmıştı. Meclis kürsüsüne kadar taşınan fotoğraftaki kişi Berberoğlu'nun tutuklanması kararını veren hakim Ali İhsan Horasan ve rabia işareti yaptığı söylenen bir kişiye aitti. Masada bir de AK Parti milletvekili ve Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın resmi vardı.

Fotoğrafla ilgili bilinmeyen detaylar arka arkaya ortaya çıkmaya başladı. Önce Bülent Turan'ın resminin ne işi olduğu merak edilmişti. Turan açıklama yapmış ve fotoğrafının seçim döneminde dağıtılan bir fesleğen saksısında yer aldığını söylemişti.

RABİA DEĞİL GALATASARAY ÇIKTI

Olay fotoğrafta hakimle birlikte oturan bir kişi de rabia işareti yapıyor denilmişti. Meğer o kişinin yaptığı Rabia işareti değilmiş. İşin aslı ve masadaki o kişinin kim olduğunu AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan açıkladı.

Hakimin rakı masasında rabia işareti yapan kişi bakın kim çıktı? - Resim: 1

Fotoğraftaki işareti yapan kişi DSP Bayramiç İlçe Başkanı çıktı. Başkan, Rabia işareti değil, Galatasaray'ın 4 yıldız almasını gönderme yapmak için o işareti yapıyormuş. Fotoğrafta ayakta duran kişi de CHP Başramiş Yönetim Kurulu Üyesi'ymiş.

"EDEP DIŞI İDDİAYI ÜZÜLEREK YAŞIYORUM"

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, Meclis'te gazetecilerle gerçekleştirdiği sohbet toplantısında, olay fotoğrafı göstererek, şunları söyledi:

"Fotoğrafa bakınca şurada bardağın içinde bir fotoğrafımız olduğunu gördük. Fesleğen dağıtmıştık o fesleğenlerden birinin olduğu bir mekan. Bu masada bulunanlarda birisi CHP Bayramiç Yönetim Kurulu üyesi. Muharrem Erkek'in Rabia işareti yaptığını iddia ettiği kişiyle konuştu. Kendisi DSP Bayramiç İlçe Başkanı. Galatasaray'ın 4 yıldız almasına vurgu yapan bir işaret yapıyor. Bu edep dışı iddiayı üzülerek yaşıyorum. Siyasetin bu kadar ucuz olmaması kanaatindeyim. Bu kadar samimiyetsiz iş yaparsanız sittin sene iktidar olamazsınız."