Abone Ol

Hadise kahramanını bekliyor

Ünlü şarkıcı Hadise, kendisi hakkında daha önce paylaşmadığı detayları Vatan gazetesinden Melis Güvenç'e anlattı.

Hadise kahramanını bekliyor

Hadise...GALERİ

Hadise'den olay Murat Boz paylaşımı

Hadise: Evlilik programlarına gülüyorum

Hadise şu sıralar hem yeni klibinin hem de hazırladığı takı koleksiyonunun heyecanını yaşıyor. Yaptığı her işte başarılı olmasını “Her anlamda yeniliklere açık bir insanım, denemeyi seviyorum, algılarım sürekli açık” diye açıklıyor.

Hayatındaki eksikliği ise şöyle anlatıyor: “Beni her şeyimle seven, sayan ve omzumdaki yükü azaltabilecek bir kahramanın eksikliğini hissediyorum. Çünkü hayatta her şey başarı, para kazanmak, güzel giyinebilmek değil.”

'Kurallarım var ama sınırları sevmem'


 Hazırladığı Hadise for Twist koleksiyonunun heyecanını yaşayan Hadise hayatındaki eksikliklerini, önceliklerini ve sahneden indikten sonra nasıl biri olduğunu anlattı.

Albüm hazırlıkları nasıl gidiyor? Neler yapıyorsunuz?

Şu anda yeni klip heyecanımız var. Tavsiye albümünün dördüncü klibini albüme adını veren şarkıya çekeceğiz. Bununla ilgili çalışıyoruz.

Sanat adına kendinizi nasıl besliyorsunuz?

Şunu söylemeliyim ki farklı olayım, yenilik yaratayım kaygısıyla yapmıyorum. Zaten böyle yapsanız rahatsız edici olur. Her anlamda yeniliklere açık bir insanım, denemeyi seviyorum. Araştırıyorum, takip ediyorum, algılarım sürekli açık.

Sizi rakiplerinizden bir adım öne taşıyan şeylerin neler?

Bunu bilmem mümkün değil çünkü ben ve ekibim sadece yaptığımız işi bu o anda ne olursa olsun en iyi şekilde yapmayı hedefliyoruz ve bunun için de çok çalışıyoruz. Sonrasında ortaya çıkan sonuç sevenlerimi mutlu ediyorsa, işte o noktada benden mutlusu yok…

Kendinize sınırlar belirliyor musunuz?

Sınırları çok seven bir insan değilim. Kendime göre kurallarım var ama bunları saplantı haline getirmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Bugün sınır olarak kendinize koyduğunuzu şeyi, yarın birkaç adım geçmeniz gerekebiliyor ya da buna mecbur kalabiliyorsunuz.

Her şeyi hesaplı mı yaşarsınız, akışına mı bırakırsınız?

Hesap yapmayı sevmem ama planlı bir insanım. Başarıda kararlı olmak, çok çalışmak kadar planlı olmanın da payı var. İş konusunda planlı olmak kendimi iyi hissettiriyor. Bu özel hayatınıza da yansıyor ve hiç şikayetçi değilim.

Bilinenin ve görünenin dışında Hadise nasıl bir kadın?

Ailemle olmayı, sakin bir hayat geçirmeyi çok seviyorum. Sevdiklerimle çay keyfi yaparak sohbet etmek kadar beni mutlu eden bir şey yok. Sahneden inip, çekimlerim bitince, annemin kızıyım ve düzenli hayatı seven bir insanım. 30 yaşıma girdim. Meleğimden dolayı artık çok çabuk kırılmamayı, hakkımda yazılan, söylenen şeylere kulak asmamayı, öğreniyor ve rahatlıyorum.

DOLABINIZIN OLMAZSA OLMAZ PARÇALARI NELER?

Bir kadının gardrobu ruh halini yansıtır. Bu anlamda benim dolabımda da birbirinden farklı kıyafetler var. Ruh halime göre tabii ki favorilerim değişebiliyor ama olmazsa olmazım deri ceketlerim.

HATA YAPMAK İNSANI OLGUNLAŞTIRAN BİR ŞEY

Mesleğiniz için neleri göze alabilirsiniz?

Mesleğime sadece iş olarak bakmıyorum. Sahnede olmak benim hayalimdi ve şu anda hayalimi yaşıyorum. Kendi koleksiyonumu hazırlamak hayalimdi ve bunu yaşıyorum. Bana hayallerimi yaşatan alanım, zaten hayatımın büyük bir bölümünü kaplıyor ve buna sadece iş olarak bakmıyorum.

Neleri yapıp, neleri yapmamak lazımmış?

Neleri yapmamak lazımmış ya da şunu yaptığıma pişmanım demiyorum. Çünkü sonradan hata yaptığınızı anladığınız her şey sizi olgunlaştırıyor ve öğretiyor. Bu anlamda hatalarım tabii ki olmuştur ama hepsi benim için çok kıymetli çünkü şimdiki Hadise’nin var olmasında onların da katkısı var. Çalışmak ve kararlı olmak, ne istediğinizi bilmek, aynı dili konuştuğunuz hatta bazen konuşmadan anlaşabildiğiniz bir ekibinizin olması çok önemli.

Hayattaki öncelikleriniz neler?

Her anlamda önceliğim ailem. Kız kardeşim ve ablamla beraber çalışıyoruz. Bu durumun hepimiz için çok güzel olduğunu düşünüyorum. Aileye vakit ayırmak, onlarla özel zamanlar paylaşmak çok önemli. En yoğun çalıştığım dönemlerde dahi annemle oturup bir kahve içmek ya da babamla kısa bir sohbet etmek bana çok iyi geliyor. Onların desteği, her ne olursa olsun yanımda olduklarını hissetmek benim için çok önemli.

KENDİ KOLEKSİYONUMU HAZIRLAMAK HEP HAYALİMDİ

Twist için koleksiyon hazırlamaya nasıl karar verdiniz?

Twist beğendiğim, zaman zaman alışveriş yaptığım bir markaydı. Hayalimde hep bir koleksiyon yapmak vardı ama benim için en önemli şey, böyle bir işbirliğinde doğru partner ve doğru bir markayla çalışmaktı. Twist, böyle bir teklifle gelince açıkçası çok sevindim. Hadise for Twist, hayalimi gerçekleştiren bir iş oldu.

Kadın ve erkekler nasıl giyinmeli?

Herkes farklı fiziksel, ruhsal özellik ve beğeniye sahip ama bence önemli olan giydiği kıyafetin içinde kendini rahat ve mutlu hissetmesi.

Asla giymem dediğiniz şeyler var mı?

“Asla” demeyi çok sevmiyorum çünkü bu değişebiliyor. Denemeyi seviyorum. Sahne kostümlerimde yeni şeyler denemek heyecan verici. Bazen gördüğüm bir kıyafeti ilk anda beğenmiyorum ama denedikten sonra durum değişebiliyor.

YENİ BİR HEYECANA İHTİYAÇ VAR

Hayatta eksikliğini hissettiğiniz bir şey var mı?

Evet kesinlikle var. Mesela ailemizde bir bebek coşkusu eksik. Çok isterim teyze ya da hala olmayı. Bu anlamda yeni bir can, yeni bir heyecan eksikliği hissediyorum. Açıkçası beni her şeyimle seven, sayan ve omzumdaki yükü azaltabilecek bir kahramanın eksikliğini hissediyorum. Çünkü hayatta her şey başarı, para kazanmak, güzel olmak, güzel giysiler giyebilmek değil. Işıklar söndüğünde, makyajlar silindiğinde, ışıltılı kıyafetler çıktığında o halinizle sizi hala el üstünde tutabilen, dünyanın en güzel kadını gibi hissettirebilen, sırf elinizi tutup “dünyanın en mutlu insanı benim” diyebilen birini arar, her güçlü, kendi ayaklarının üstünde duran ve bir erkekte parasına değil kalbine bakan bir kadını.

VATAN