Abone Ol

Hac Faciası’nda kaybolan Fahire Kara’yı Interpol arayacak

Batmanlı 47 yaşındaki Fahire Kara 1990 yılında eşi ile birlikte Hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklara gitti. Kara çift 1426 hacı adayının hayatını kaybettiği El Muaysem Tünel İzdihamı’na yakalandı.

Hac Faciası’nda kaybolan Fahire Kara’yı Interpol arayacak

İzdiham sırasında Fahire Kara ve eşi Abdurrahman Kara birbirlerini kaybetti. O günden itibaren 12 çocuk annesi Fahire Kara’dan hiçbir haber alınamadı.

Tam 26 yıl sonra sır kaybın dosyasını ele alan Müge Anlı günlerdir Fahire Kara’yı arıyor. Duyanları hayrete düşüren bu kayıp olayıyla ilgili tüm Türkiye ayağa kalktı. Müge Anlı’nın “Bulmadan peşini bırakmam” dediği kayıpla ilgili devam ettirdiği başarılı yayınların ardından Devlet yetkililerinden açıklama geldi.

Müge Anlı da kendisine gelen açıklamayı canlı yayında; “Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan sorumlu olan Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş Fahire Kara’nın kaybını yakından izliyor. Ayrıca olay Milli İstihbarat Teşkilatımıza intikal etti. Fahire Kara’nın Interpol tarafından araması çıkarılacak. Biz de kendilerine çok teşekkür ediyoruz” şeklinde duyurdu.