Abone Ol

Gürsel Öztürk darbeci değil, aksine darbecilere direndi!

Tümgeneral Öztürk’ün “somut hiçbir delile dayanmadan tutuklandığını ve hukuksuz şekilde cezaevinde tutulduğunu” savunan ailesi duruma tepkili...

Öztürk darbeci değil, aksine darbecilere direndi!

Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Komutanı Tümgeneral Gürsel Öztürk, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki başarısız darbe girişiminin ardından TSK’dan ihraçlar sonrası 28 Temmuz’da toplanan Yüksek Askeri Şûra’da (YAŞ) alınan kararlarla 1. Ordu’nun emrine terfi ettirildi. Ancak darbe girişiminden 13 gün sonra, tam da terfi ettiği gün, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. O sırada GATA’da görevinin başında olan Tümgeneral Öztürk, hakkında gözaltı kararı çıkarıldığını Giresun’daki ailesinden öğrendi, emniyeti ve savcılığı aradı. Akşam saatlerinde makamına gelen polislerce gözaltına alındı, 5 Ağustos’ta ise “darbecilerden çıkan atama listesinde adının karşısında ‘Göreve devam’ yazdığı gerekçesiyle tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderildi.

‘HUKUKSUZ ŞEKİLDE MAĞDUR EDİLİYOR’

Tümgeneral Öztürk’ün “somut hiçbir delile dayanmadan tutuklandığını ve hukuksuz şekilde cezaevinde tutulduğunu” savunan ailesi ise duruma tepkili: “Gürsel Öztürk’e yapılan tek suçlama, darbecilerin listesinde isminin karşısında ‘Devam’ yazması... FETÖ’cü olsa YAŞ’ta terfi edebilir miydi? 15 Temmuz gecesi darbe girişimini haber alır almaz görevinin başına geçerek, darbecilerin hukuksuz uygulamalarına direndi. Gözaltı kararını bizden öğrendi, kendisi emniyeti aradı, onlar da ‘Paşam merak etmeyin, bir şey çıkmaz’ demişler ama tutuklandı.”

‘O GÜN GATA’DA İŞİNİN BAŞINDAYDI’

Ailesi, 28 Temmuz’da Tümgeneral Öztürk daha makamında görevinin başındayken öğle saatlerinde medyada “Öztürk yakalandı” haberlerinin yayınlanmış olmasının “tuhaflığına” da vurgu yapıyor: “O gün saat 14.30 sularında Silivri’de yakalandığı haberi geçerken, Gürsel Öztürk GATA’da işinin başındaydı. Akşam 18.00 sularında tutuklandı. Algı yaratmak için özellikle böyle bir haber geçildiğini düşünüyoruz. Şu anda sadece eşi ve çocuklarıyla görüşebiliyor. Burada bir haksızlık ve mağduriyet söz konusu. Tek isteğimiz bu haksızlığın giderilmesi.”

habertürk