Abone Ol

Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı Ödülleri Sahiplerine Ulaştı

Bolu İzzet Baysal Üniversitesinin organizasyonunu üstlendiği Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı ödül töreni tamamlandı. törende Covid-19 Pandemisi nedeni ile gerçekleştirilemeyen 2020 ve 2021 ödül törenleri bir arada yapıldı.

Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı Ödülleri Sahiplerine Ulaştı

Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı tarafından düzenlenen ödül töreninde bu yıl 14. Ödül sahibini buldu. Bolu İzzet Baysal Üniversitesinin organizasyonunu üstlendiği törende Covid-19 Pandemisi nedeni ile gerçekleştirilemeyen 2020 ve 2021 ödül törenleri bir arada yapıldı.

Seçici kurul tarafından titizlikle yapılan değerlendirmeler sonucunda ödüle değer eser “Burnumun Renkleri ve Umami” isimli Çocuk Romanı oldu. Genç yazar Esra Yazdıç Demir ödülünü Gülten Dayıoğlu ve Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mustafa Alişar’dan aldı. 2020 yılı ödül heykelciği ise geçte olsa Mizyal Çakmak’a takdim edildi.

Bin kişiye yakın katılımcı ile gerçekleşen tören Gülten Dayıoğlu’nun da Mart 2020’den beri katıldığı ilk yüz yüze etkinlik oldu. Bu etkinlikte Gülten Dayıoğlu 87.yaş gününü okurları ile birlikte kutladı.

Prof.Dr.Sedat Sever, Prof.Dr.Selahattin Dilidüzgün, Doç.Dr.Metin Akyüz ve yazar Dilge Güney “Çocuk Edebiyatı denilince neden Gülten Dayıoğlu hep ilk akla gelir?” konu bir panel düzenlediler. Renk ve Ahenk Topluluğu tarafından verilen konseri tüm katılımcılar alkışlar eşliğinde dinlediler. Katılımcılar yanlarında getirdikleri kitapları büyük yazar Gülten Dayıoğlu’na imzalattılar.