Abone Ol

Guardian Muhabirinin Pazarcık İzlenimleri Göz Yaşarttı: Kurtarma Ekipleri Artık Ceset Kokusu Alıyor

Britanya'nın önde gelen gazetelerinden The Guardian'ın muhabirleri, pazartesi günü meydana gelen 7.7'lik depremin merkez üssü olan Pazarcık'ta arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları sırasında artık ceset kokuları alabildiğini söylediğini aktardı.

Guardian Muhabirinin Pazarcık İzlenimleri Göz Yaşarttı: Kurtarma Ekipleri Artık Ceset Kokusu Alıyor

Bölgedeki The Guardian muhabirleri Ruth Michaelson, Lorenzo Tondo ve Deniz Barış Narlı, Pazarcık'ta deprem ve artçıları sebebiyle birçok binanın tamamen yok olmuş halde olduğunu belirtti. 

Çarşamba günü yayımlanan haber için açıklamalarda bulunan kurtarma gönüllüsü Zafer Yıldız, "Göçük altında bulduğumuz birçok kişi ölüydü" dedi. 

Yıkılmış bir apartman binasından kardeşi ve yengesini kurtarmaya çalışan Mehmet Boskert, "Kendi evimin enkazından kendim çıkmayı başardıktan sonra onları bulmaya çalışmak için buraya geldim" diye konuştu.

Boskert, "Sadece umutlu olmaya çalışabilirim ama geç kalındı gibi gözüküyor. Acil durum ekipleri çok geç kaldı, bu ekipler daha bugün geldi. Umarım bir şey yapabilirler" diye devam etti.

The Guardian, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaret ettiği Kahramanmaraş'ta 'İnsanların sokakta kalmasına izin vermeyeceğiz' derken, insanlar kendilerini onun hükümetinin püskürttüğü darbe girişiminden ismini alan parkta battaniyelere sarıyordu" yazdı.

Muhabirler, Erdoğan'ın ziyaretinde arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü ancak çoğunlukla sadece uzuvlar bulabildiklerini ifade etti.

İsmini paylaşmak istemeyen bir kurtarma gönüllüsü, "İnsanların kimliğini belirlemeye çalıştık, ama cesetleri o kadar yok olmuştu ki başaramadık. Bir noktada sadece kol bulduk. Kimlik belirleme için aileye göstermek zorunda kaldık" dedi. 

Britanya gazetesi, çevredeki bölgelere göre muhalefete daha çok oyun çıktığı Pazarcık'ta insanların arama kurtarma ekiplerinin geç kalması konusunda kızgın olduğunu ifade etti.