Abone Ol

Gonca Sarıyıldız kimdir?

Ekranların yeni yüzlerinden olan Gonca Sarıyıldız sadece 4 senedir izleyicilerin karşısına çıkan bir sanatçı. 

Gonca Sarıyıldız kimdir?

Oyunculuğunun yanı sıra fiziğiyle de dikkat çeken Gonca Sarıyıldız, önümüzdeki dönemde daha farklı yapımlarda karşımıza çıkabilir. Kendine has bir hayran kitlesi olan Gonca Sarıyıldız'ın kariyer yolculuğunu sizler için derledik:

10 Şubat 1986'da dünyaya gelen Gonca Sarıyıldız, bir Kova burcu kadını.

Sarıyıldız İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü mezunu.

Üniversite'den sonra Müjdat Gezen Tiyatrosu'na dahil olan Gonca Sarıyıldız, pek çok oyunda sahneye çıktı. En çok 1881 adlı Müjdat Gezen eserinde oynadığı Fikriye Hanım karakteriyle sahnelerde yer etti.

Sarıyıldız, Tiyatro sahenelerindeki deneyimini 2011'de Muhteşem Yüzyıl dizisinde kamera karşısına geçerek televizyon ekranlarına taşıdı. Fenomen dizinin ikinci sezonunda, Şehzade Mustafa’nın cariyesi olan Fatma Sultan rolüyle dikkat çeken Sarıyıldız pek çok yapımcı tarafından bu sayede keşfedildi ve teklifler aldı.

Muhteşem Yüzyıl'dan sonra gelen teklifler arasından Diğer Yarım adlı projeyi değerlendiren Gonca Sarıyıldız, bu dizide Nevra Serezli ve İpek Tuzcuoğlu gibi isimlerle birlikte çalıştı. 2014'te ekranlarda yer alan Diğer Yarım'da Esma ve Zeynep karakterleriyle dikkat çeken Sarıyıldız'ın bu macerası kısa sürdü.

Gonca Sarıyıldız son olarak 2015 yılında Bedel dizisinde Nazan karakteriyle ekranlara geldi.

1.75 boyunda ve 55 kilo ağırlığındakı güzel yıldız, Türkiye'de geleceği parlak dizi oyuncuları arasında.

Diğer Yarım adlı dizide ikiz kız kardeş olan iki farklı karakteri canlandıran Sarıyıldız, bu performansıyla ilgili şu düşüncelerini paylaşmıştı: " İki farklı karakteri canlandırmak kolay değil. Hızlı bir iş yapıyoruz ve iki role de konsantre olmam gerekiyor ama çok iyi yorumlar alıyorum. Genellikle ikizlerden hangisini oynadığımı soruyorlar. Karakterlerin bu kadar sevilmesi ve inandırıcı olmak beni çok mutlu ediyor."

Oyunculuk kariyerinin başlangıcını ise Sarıyıldız şu kelimelerle anlatıyor: "Çocukluğumdan beri oyuncu olmak istiyordum ama ailem çok desteklemiyordu. Hayatımı değiştirecek bu kararı almam için erkek arkadaşım bana cesaret verdi ve hep yanımda oldu."

Bir anlamda erkek arkadaşının desteğiyle Muhteşem Yüzyıl haremine cariye olarak adım atan Sarıyıldız, özel hayatını şu kelimelerle anlatmayı tercih ediyor: "Zamanım sette geçiyor ama vakit bulursam arkadaşlarımla görüşüyorum. Evde olmayı seviyorum."

Sarıyıldız, Diğer Yarım dizisinde biri başörtülü diğeri açık giyinmeyi seven iki farklı karakteri canlandırarak Türk televizyonlarında ender görülen performanslardan birine imza atmıştı.

Muhteşem Yüzyıl'daki cariye rolünü nasıl kaptığını ise şu sözlerle anlatıyor Sarıyıldız: "Hikayesinin birkaç bölüm sürmesi düşünülen bir karakter için seçmelere gitmiştim, kısa süre içinde olumlu geri dönüldü ve ertesi gün çekime gittim."

Radikal