Abone Ol

Göğüslerini ellememe izin verirsen göstermem dedi ve...

Antalya’da evli ve 2 çocuk babası 38 yaşındaki Ali G., 16 yaşındaki bir kişinin fotoğrafını profiline koyarak facebook’ta tanıştığı 12 yaşındaki M.Ş.’ye tecavüze etmeye kalkıştı. Küçük kız, kendisini apartmanın deposuna götürmeye çalışan Ali G.’nin elini çimdikleyerek...

Göğüslerini ellememe izin verirsen göstermem dedi ve...

Antalya’da bir otelde garson olarak çalışan Ali G., Facebookta ’Berk Onat’ adıyla sahte bir hesap açtı. Profiline fiziği düzgün bir gencin fotoğrafını koyan Ali G., yaşının da 16 olduğunu yazdı. Daha sonra hazırladığı bu sahte profille ortaokul öğrencisi M.Ş.’e arkadaşlık isteği gönderdi. M.Ş,’nin arkadaşlık isteğini kabul etmesi üzerine ikili facebook üzerinden yazışmaya başladı. Bir süre sonra da Ali G., ’Berk Onat’ adıyla M.Ş’ye kendisiyle sevgili olmak istediğini yazdı. Bu teklifi kabul eden M.Ş., sanal ortamda Berk Onat olarak tanıdığı kişiyle flört etmeye başladı. İlerleyen dönemlerde Ali G., cinsel organının fotoğrafını çekerek M.Ş.’ye gönderdi. Ardından M.Ş’den çıplak fotoğraflarını istedi. Bu isteği kabul etmeyen M.Ş., sanal sevgilinin tehditleri nedeniyle çıplak fotoğraflarını facebook üzerinden gönderdi.

ÇIPLAK FOTOĞRAFLARLA TEHDİT ETTİ
Çıplak fotoğrafları alan Ali G., M.Ş ile buluşmak istediğini yazarak evinin adresini aldı. Dutlubahçe Mahallesi’nde oturan M.Ş.’nin oturduğu apartmana giden Ali G, kedisini Berk Onat’ın dayısı olarak tanıttı. M.Ş’ye, Berk’le olan yazışmalarını ailesinin gördüğünü ve kendisini dövdüklerini anlatan Ali G., küçük kıza çıplak fotoğraflarının da kendisinde olduğunu söyledi. M.Ş’yi fotoğraflarını ailesine vermekle tehdit eden Ali G., "Eğer göğüslerini ellememe izin verirsen fotoğrafları göstermem" dedi.

ANNESİNE ANLATTI, YAKALANDI
Korkudan Ali G.’nin bu isteğini kabul eden M.Ş, oturdukları apartmanın boşluğuna indi. Fakat Ali G. eliyle küçük kızı taciz etmeye başladı. Daha da ileri gidip M.Ş’yi apartmanın deposuna indirmek isteyen Ali G., elinden tutup sürüklemeye başladı. Direnen M.Ş, elini tırmaladığı Ali G.’den kurtularak kaçtı. Küçük kızın kaçması üzerine Ali G. de binadan çıkarak kaçtı. M.Ş.nin durumu annesine anlatması üzerine ailesi polis merkezine giderek ’Berk Onat’ olarak kendisini tanıtan kişiden şikayetçi oldu. Şikayet üzerine çalışma başlatan polis, kendisini ’Berk Onat’ olarak tanıtan kişinin Ali G. olduğunu tespit etti. Kısa sürede yakalanan Ali G., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Ali G. hakkında küçük yaştaki çocuğa ’cinsel saldırı’ suçundan 9 yıldan 15 yıla, ’hürriyeti tahdit suçundan  ise 2 yıldan 14 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Antalya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Ali G., pişman olduğunu söyledi. Facebook’u çalıştığı otele staj için gelen öğrencilerden öğrendiğini anlatan Ali G., ifadesinde şunları söyledi:

"M.Ş.ile arkadaş olduk. Aramızda cinsel içerikle konuşmalar geçti. Yaklaşık 2 ay kadar bu şekilde yazışmalar yaptık. Birbirimize cinsel organlarımızı gösteren fotoğraflar gönderdik. Daha sonra benimle buluşmak istedi. Evlerinin olduğu apartmanın önüne gittim. Kendisiyle apartman boşluğunda yaklaşık bir dakika kadar konuştum. Kendisine kesinlikle fiziksel bir temasta bulunmadım. Bulunmuş olsaydım, apartmanda değil, bana gönderdiği görüntülerle şantaj yaparak başka bir mekana götürürdüm. İki çocuk babasıyım. Buluşma noktasına gittiğimde empati yaptım. Yaptığım davranışın yanlış olduğunu düşündüm. Bu sebeple olay yerinden ayrıldım. Suçlamaları kabul etmiyorum."
Duruşmanın kapalı oturumunda pedagog eşliğinde ifadesi alınan M. Ş. başından geçenleri anlattı. Ali G.’nin cezalandırılmasını talep eden M. Ş.’nin annesi C.Ş, "Ben olaydan kızımın ağlayarak anlatması üzerine haberdar oldum. Durumu derhal eşime bildirdim" dedi. Baba M.Ş.’de eşiyle kızının ağlayarak kendisine durumu anlatması üzerine polis merkezine giderek şikayetçi olduklarını söyledi. Duruşma, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için 4 Ağustos’a ertelendi.