Abone Ol

Genç Parti'nin kapatılması talebine ret

Anayasa Mahkemesi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının, süresi içinde büyük kongresini üst üste iki kez gerçekleştirmeyen Genç Parti'nin hukuki varlığının sona erdiğinin tespit edilmesi yönündeki talebini reddetti.

Cem Uzan'ın Genç Parti'si hakkında flaş gelişme

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Genç Parti'nin son büyük kongresini gerçekleştirdiği 12 Mayıs 2007'den sonra 3 yıl içinde yapması gereken büyük kongresini üst üste iki kez yapmadığı gerekçesiyle kendiliğinden dağılma halinin ve buna bağlı olarak hukuki varlığının sona erdiğinin tespitine karar verilmesini istedi.

Genç Parti'nin savunmasında, partinin genel başkanının hala Cem Uzan olduğu belirtildi.

Uzan'ın geçici olarak Fransa'da ikamet ettiği kaydedilen savunmada, konuyla ilgili kendilerine Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından hiçbir ihtar ulaşmadığı anlatıldı.

Savunmada, "Genç Parti adı kullanılarak bir genel merkez kiralandığı, birilerinin kendilerini Genç Parti Genel Başkanı olarak tanıttığı yolunda duyumlar almıştık. Ancak, Genç Parti'yi temsile yetkili kişilere ya da parti çalışanlarına bugüne değin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının ihtar ya da yazılarından, Anayasa Mahkemesinin ilamından haberdar değiliz." ifadelerine yer verildi.

Parti tarafından gönderilen ek savunmada, 14 Şubat 2016'da büyük genel kurulun toplanmasının kararlaştırıldığı bildirildi. Genç Parti'nin, daha sonra Anayasa Mahkemesine 25 Şubat 2016'da gönderdiği yazıda kongrenin yapıldığı bilgisini ilettiği belirtildi.

Yüksek Mahkeme, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının Genç Parti'nin hukuki varlığının sona erdiğinin tespit edilmesi yönündeki talebini reddetti.