Abone Ol

Gelinim Mutfakta Cacıklı köfte tarifi ve malzemeleri: Cacıklı köfte yapımı

Gelinim Mutfakta yarışmasında gelinler Cacıklı köfte yapacak. Kanal D ekranında hafta içi her gün yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında mutfaktaki hünerlerini sergileyen gelinler en güzel Cacıklı Köfte'yi yapabilmek için mücadele ediyor.

Gelinim Mutfakta Cacıklı köfte tarifi ve malzemeleri: Cacıklı köfte yapımı

Cacıklı Köfte nasıl yapılır sorusu Gelinim Mutfakta yarışmasını takip eden izleyiciler tarafından araştırılmaya devam ediyor.

Günün sonunda kayınvalideler kendi gelinlerine ait olan tabağı tahmin edip en yüksek puanı kendi gelinlerine vermek için oylamada bulunacak.

Peki en güzel Cacıklı Köfte'yi hangi gelin yapacak. En güzel Cacıklı Köfte'yi yapan ve en yüksek puanı alan gelin gün sonunda Çeyrek altını yakasına takacak.

İşte Cacıklı Köfte tarifi ve malzemeleri...

CACIKLI KÖFTE MALZEMELERİ

Köfte için

400 gr çiğ köftelik yağsız kıyma
6 su bardağı köftelik ince bulgur
1 soğan
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı yenibahar
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
2 su bardağı ılık su
2~3 yemek kaşığı zeytinyağı

Cacık için

2 su bardağı süzme yoğurt
5 diş sarımsak
1 demet semizotu
1.5 tatlı kaşığı tuz

CACIKLI KÖFTE NASIL YAPILIR?

Soğanın kabuğunu soyup rendeleyin. Köftelik bulgur, rendelenmiş soğan, yenibahar, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu kenarları yüksek olan bir tepsiye alın. Karışımı yoğururken azar azar 2 su bardağı kadar ılık su ekleyin. Kıymayı ilave edip köfte harcı sakız gibi olana kadar yoğurun. Köfte harcından misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın.

Büyük bir tencerenin yarısına gelecek kadar su ekleyip kaynatın. Köfteleri bir süzgecin içine alıp süzgeci tencerenin üzerine yerleştirin. Süzgecin üzerine bir kapak kapatın. Köfteleri buharda 15-20 dakika pişirin. Köfteleri kırmızı pul biber eklenmiş zeytinyağında çok hafif kızartın. Cacık için, süzme yoğurt, semiz otu yaprakları, kıyılmış sarımsak ve tuzu bir kapta çırpın. Büyük bir servis tabağına cacığı yayın. Üzerine köfteleri ekleyip bekletmeden servis yapın.