Abone Ol

Gelecek Partisi'nden son dakika Meral Akşener açıklaması

Medyafaresi.com özel haber- Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulan Gelecek Partisi’nde bu hafta genel başkana yakın çalışacak 17 kişilik ‘A Takımı’nın oluşturulması beklenirken partinin ajandası da şekillenmeye başladı.

Gelecek Partisi'nden Meral Akşener açıklaması

"Adalet ve Kalkınma Partisi bu 17 yıl içinde kaç kişi transfer etti CHP’den, İYİ Parti'den başka partilerden. Daha yeni Manisa’dan İYİ Parti milletvekilini transfer etti, buna ne diyelim.

Meral Hanımın hangi niyetle söylediğini bal gibi biliyorlar, kendilerinin hangi niyetle milletvekili transfer ettiklerini de bal gibi biliyorlar”.

Hülya Karabağlı / Medyafaresi.com özel haber

Türkiye’de demokrasi, insan hakları, şeffaflık adına ne gerekiyorsa bunun yapılacağını ifade eden partinin kurucu üyesi Selçuk Özdağ, davetiyeli ihalelerin, hibelerin, kamu yararına çalışan vakıf ve dernekler ile diğer derneklerin vermiş oldukları projelerin tamamının tek tek mercek altına alınacağını söyledi.

“Türkiye’de kamuyu zarara uğratan ihalelerden tek tek hesap sorulmalı, bunların hesabını sormaya geliyoruz” diyen Özdağ,  özellikle kamu yararına çalışan vakıf ve derneklerin bir daha olmaması noktasında çalışmaların yapılacağı mesajı verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Gelecek Partisi’nin olası bir erken ya da baskın bir seçimde yarışa girmesi için milletvekili katkısı sağlayacağına ilişkin sözlerinin bilinçli bir biçimde amacından saptırılmak istendiğini belirten Özdağ,” Bunu kalkıp milletvekilliği transferine, siyasette yeni bidad oluşturuyor (dine sonradan giren şeyler) demek doğru değil.

Buna iyi bidad da diyebiliriz çünkü hırsızlıktan,  liyakatsız adamları göreve getirmekten işe alımlarda torpil yapmaktan rektör atamalarından üniversitelere hoca alımlarına kadar öğretmen alımlarında uygulanan mülakatlardan daha iyidir ve güzeldir, güzel bir bidaddır bu” açıklamasını yaptı.

Avrupalının mütevaziliği

Devlet dairelerinde il müdürlüklerindeki makam araçlarından teşrifata kadar büyük bir israfa dikkat çeken Özdağ, zenginliğe rağmen mütevaziliğin olduğu Avrupa benzeri bir ilkenin  Türkiye’de yerleşmesi gerektiğine dikkat çekti.

Özdağ, Medyafaresi.com'a Gelecek Partisi’nin mercek altına alacağı konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu, Akşener’e yönlendirilen eleştirilerin amacını anlattı.

“Adalet ve Kalkınma Partisi, bu 17 yıl içinde kaç kişi transfer etti CHP’den, İYİ Parti ‘den başka partilerden”

Meral Hanıma haksızlık yapıyorlar saldırıyorlar bu milletvekili transferi değil. Eğer iktidar partisi daha önce Meral Akşener’in partisi seçime girmesin diyerek yaptığı hamleleri, etik dışı davranışları, yine Ali Babacan ve Davutoğlu için yaparsa, onları seçime sokmamak için hileye, muvazaaya, hülleye başvurursa diye Akşener’de o gün bize CHP demokrasi, özgürlükler, siyasi partilerin seçimlere  girebilmesi adına yapmış olduğu davranışı ben de bu arkadaşlara karşı sergilerim diyor.

Bunu kalkıp milletvekilliği transferine, siyasette yeni bidad oluşturuyor demek doğru değil, bu bidad değil (dine sonradan giren şeyler). Buna iyi bidad da diyebiliriz çünkü hırsızlıktan,  liyakatsız adamları göreve getirmekten işe alımlarda torpil yapmaktan rektör atamalarından üniversitelere hoca alımlarına kadar öğretmen alımlarında mülakatlardan daha iyidir ve güzeldir, güzel bir bidaddır bu.

Sayın Akşener’in bunu bir erken seçim kararı alınmasına dönük söylediğini onlar da biliyor. Meral Hanım, demokrasinin icabını yapmak istiyor kendisine de çok teşekkür ederiz. Temenni ederiz ki; iktidar bu yollara tevessül etmez,  iktidar partisinin destekçileri de bu yollara tevessül etmezler. İktidar partisi neden bu konuların konuşulduğunu kendisine sorması, sorgulaması lazım. Şimdilik bir erken seçim gözükmüyor ama bir erken seçim de kapımızı çalacak bunu da biliyoruz.

Milletvekilliği transferi yok şu an. Meral Akşener’in sözüne karşı ön yargılı olarak bir şeyler söyleyenlere şunu da söylemek isterim. Başka partilerden transfer yapanlara ne demek lazım. Adalet ve Kalkınma Partisi bu 17 yıl içinde kaç kişi transfer etti CHP’den, İYİ Parti ‘den başka partilerden. Daha yeni Manisa’dan İYİ Parti milletvekilini transfer etti. Bana ne diyelim. Meral Hanımın hangi niyetle söylediğini bal gibi biliyorlar, kendilerinin hangi niyetle milletvekili transfer ettiklerini de bal gibi biliyorlar.

“Niye kamu yararına çalışan vakıflar olsun ki;  niye kamu yararına çalışan dernekler olsun”.

Türkiye’de demokrasi, insan hakları, şeffaflık adına ne gerekiyorsa yapılacak. Bu davetiyeli ihalelerin tamamı,  hibelerin tamamı, kamu yararına çalışan vakıf ve derneklerin yapmış oldukları projelerin ve diğer derneklerin vermiş oldukları projelerin tamamı incelenecek.

Özellikle kamu yararına çalışan vakıf ve derneklerin bir daha olmaması noktasında çalışmalar yapılacak. Kamu yararına dernek ve vakıflar niye çoğalıyor ki; istediğime kamu yararına dernek ve vakıf statüsü veririm, istediğime vermem, verdiklerim vermediklerimle yarışırken haksız rekabete giriyor. Niye kamu yararına çalışan vakıflar olsun ki;  niye kamu yararına çalışan dernekler olsun.

Eşit şartlarda yarışsın ve projelerini göndersin ve tam bunlar kamuoyu ile paylaşılsın. Hangi projeyi yaptı, hangi yardımı aldı bunlar rantabl mı? Bu dernek ve vakıflar hangi bakanlıklara başvuruyorsa şeffaf biçimde tüm Türkiye’nin görebilmesi lazım.  Davetiyeli ihalelerde tek tek incelenmeli. Türkiye’de kamuyu zarara uğratan ihalelerden tek tek hesap sorulmalı, bunların hesabını sormaya geliyoruz.  Bütün ihaleler şeffaf yapılmalı.

Devlet dairelerinde çok büyük bir israf var,  bütün il müdürlüklerinde makam arabaları var büyük bir tefrişat hastalığı var. Milletvekilliğinde olmayan şeyler bir il müdürlüğünde var. Yeniden  tamamı gözde geçirilmeli.  Avrupa’da o zenginliğe rağmen nasıl mütevazilik varsa biz de onu oluşturmalıyız.

Medyafaresi.com