Abone Ol

Gelecek Partisi partiye katılım kriterlerini belirledi, kapıyı araladı

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulan Gelecek Partisi, partiye katılım kriterlerini belirleyerek kapıyı araladı.

Gelecek Partisi partiye katılım kriterlerini belirledi, kapıyı araladı

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr Selçuk Özdağ, “Gelecek Partisi’nin Gelecek vizyonuna uygun prensipleri benimsemiş olan milletvekilleri, herhangi bir Gelecek Partili yetkilinin teklifi, pazarlığı ve talebi olmaksızın bizlere müracaat edip bize katılmayı talep ederse de bunu ülkemizin ihtiyacı olan Gelecek ufkunu güçlendirmek için memnuniyetle kabul ederiz” ederiz açıklamasını yaptı”.

Hülya Karabağlı - Medyafaresi.com Özel Haber

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulan Gelecek Partisi, partiye katılım kriterlerini belirleyerek kapıyı araladı.

Siyasi yozlaşmanın önüne geçmek, siyasette edebi ve siyasi kuruma yeniden güveni tesis edebilmek için parti içinde Etik Kurulu oluşturduklarını belirten Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr Selçuk Özdağ, “Gelecek Partisi’nin Gelecek vizyonuna uygun prensipleri benimsemiş olan milletvekilleri, herhangi bir Gelecek Partili yetkilinin teklifi, pazarlığı ve talebi olmaksızın bizlere müracaat edip bize katılmayı talep ederse de bunu ülkemizin ihtiyacı olan Gelecek ufkunu güçlendirmek için memnuniyetle kabul ederiz” ederiz açıklamasını yaptı.

Gelecek Partisi olarak ayıpladıkları şeyleri yapmaktan çekindiklerini ve  bu tutarsızlıkları doğru bulmadıklarını ifade eden  Özdağ’ın, partiye katılım konusunda medyafaresi.com’a özel açıklamaları şöyle:

“Davutoğlu’nun Başbakanlığı döneminde siyasi etik yasası birilerini çok ama çok rahatsız etti”.

Gelecek Partisi olarak siyasetimize etik ve seviye getirmeyi ne kadar önemsediğimizi hem tüzüğümüzden hem programımızdan hem de önceki dönem ki çalışmalarımızdan görebilirsiniz. Tüzüğümüzde ve programımızda siyasi etik kavramını ısrarla vurgulayan bir partiyiz. Bundan önce de Sayın Davutoğlu’nun Başbakanlığı döneminde siyasi etik yasasının çıkarılması için ciddi adımlar attık ve biliyorsunuz bu adımlarımız maalesef birilerini çok ama çok rahatsız etti.

“Partide Etik Kurul oluşturduk; Davutoğlu ve tüm üyeleri denetliyorlar”

Siyasi yozlaşmanın önüne geçmek, siyasette edebi ve siyasi kuruma yeniden güveni tesis edebilmek için Etik Kurulumuzu oluşturduk bu kuruldaki kıymetli arkadaşlar başta Gelecek Partisi Genel Başkanı Sayın Davutoğlu olmak üzere partideki tüm üyeleri denetliyorlar ve gözlemliyorlar. İşte böyle bir çalışma vizyonuna, böyle bir siyaset anlayışına ve böyle bir misyona sahibiz.

Tabii tüm bunların yanında siyaset oyun kurma ya da oyun bozma sanatıdır, siyasetin kuralı da budur. Biz Gelecek Partisi olarak geçmişte ayıpladıklarımızı bugün, bugün ayıpladıklarımızı yarın yapmaktan çekiniyoruz ve bu tutarsızlıkları doğru bulmuyoruz.

Gelecek Partisi’nin Gelecek vizyonuna uygun prensipleri benimsemiş olan milletvekilleri, herhangi bir Gelecek Partili yetkilinin teklifi, pazarlığı ve talebi olmaksızın bizlere müracaat edip bize katılmayı talep ederse de bunu ülkemizin ihtiyacı olan Gelecek ufkunu güçlendirmek için memnuniyetle kabul ederiz.