Abone Ol

Gelecek Partisi: Hükümet, gerginlik ve kaos çıkarmak istiyor

Medyafaresi.com: Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Ayhan Sefer Üstün, milletvekilliklerinin düşürülmesi konusunda, “Koalisyon hükümeti için deniz tükenmiştir. Gerginlik ve kaos çıkarmak istiyor. Kayyım düzenini her alana her kuruma yayma çabası olarak da okunmalıdır” dedi.

Gelecek Partisi: Hükümet, gerginlik ve kaos çıkarmak istiyor

Hülya Karabağlı / Medyafaresi.com Özel haber

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Meclis üyesi üç milletvekili CHP’li Enis Berberoğlu, HDP’li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’nın milletvekillikleri düşürülerek cezaevinin yolunu açan kararla ilgili, “Koalisyon hükümeti için deniz tükenmiştir. Bunun için en iyi bildiği işi yapmak istiyor, gerginlik ve kaos çıkarmak istiyor.

İkincisi, Kayyım düzenini her alana her kuruma yayma çabası olarak da okunmalıdır” açıklamasını yaptı. Bu hamlenin Meclisin, muhalefetin, milletvekillerinin sesini kısmaya dönük olduğuna dikkat çeken Üstün, bundan sonra da fezleke tehditi olabileceğine dikkat çekerek, “Hatta bunlar daha büyük bir kaosun peşindeyseler Genel Başkanların dahi dokunulmazlık süreçlerini başlatabilirler” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün’ün, medyafaresi.com’a değerlendirmeleri şöyle:

Kayyım düzenini her alana her kuruma yayma çabası

Koalisyon Hükümetinin TBMM aniden baskın yapar gibi üç milletvekilinin milletvekilliğinin düşürülmesini bir kaç açıdan değerlendirmemiz gerekir. Birincisi, Koalisyon Hükümetinin halka söyleyebileceği bir söz verebileceği bir şeyi kalmamıştır. Koalisyon hükümeti için deniz tükenmiştir. Bunun için en iyi bildiği işi yapmak istiyor, gerginlik ve kaos çıkarmak istiyor.

Böylece tükenmişliğin üstü örtülsün. Kamplaşma devam etsin kolay yoldan oylar gelsin. İkincisi, Kayyım düzenini her alana her kuruma yayma çabası olarak da okunmalıdır. Her ne kadar yetkileri çok azalsa da Meclis hala konuşulan, tartışılan, siyaset yapılabilen ender mekanlardan biri olarak faaliyetini sürdürmeye çalışıyor.
Bu hamle Meclisin, muhalefetin, milletvekillerinin sesini kısmaya dönük bir hamledir. Tüm milletvekillerine hatta kendi grubuna da bir gözdağıdır.

Mecliste her dönem yüzlerce milletvekilinin fezlekeleri olur. Bu dönemde de birçok milletvekilinin fezlekesi mevcut bunlara yönelik bir tehditte olabilir. Hatta bunlar daha büyük bir kaosun peşindeyseler Genel Başkanların dahi dokunulmazlık süreçlerini başlatabilirler.